WE ARE GROUP TARINA

“Olemassaolomme tarkoitus on antaa ihmisten nauttia elämästä. Me mahdollistamme nautinnollisen hetken, joka tekee hyvästä päivästä erinomaisen. Laitamme yhteen ensiluokkaiset raaka-aineet, intohimoisen ja empaattisen henkilökunnan sekä pieteetillä suunnitellut miljööt ja puhallamme ne henkiin. Rakennamme ravintoloita joita itse rakastamme ja kohtelemme jokaista paikkaamme kuin elämämme olisi siitä kiinni.
Meille on tärkeää, että luomme lajissaan parhaita mahdollisia ravintoloita niille kohderyhmille, joille ne on suunniteltu. Teemme vain ravintoloita, joiden kanta-asiakkaita itsekin olemme. Jaamme mielellämme myös karttunutta kokemustamme ja teemmekin nykyään paljon konsultointia palveluliiketoiminnan ja kiinteistökehityskohteiden parissa. Emme usko itsekkyyteen vaan yhteistyöhön. Toisen menestys ei ole pois meiltä vaan tärkeintä on yhteisön hyvinvointi.”
 
 
We are group

We Are Groupin tarina alkaa 2000-luvun alkupuolelta, jolloin rap-artisti Anders “Andu” Westerholm ja ravintola-alan ammattilainen Matti Sarkkinen perustivat ensimmäisen yhteisen yrityksensä. Liiketoiminta alkoi tapahtumatuotannoilla yökerhoille ja kehittyi siitä We Are Helsinki -kaupunkilehdeksi. Oma ravintolaliiketoiminta starttasi kesällä 2006 pienen drinkkibaarin, Vinyl Cocktail Loungen, myötä.

Vuonna 2008 Andu ja Matti ostivat oman lempiravintolansa itselleen ja päättivät tehdä siitä vielä paremman. Japanilaisravintola Raku Yassa alkoi We Are Groupin ravintoloille tuttu yksityiskohtiin ja asiakaskokemukseen keskittyminen, mikä on taannut paikoille erityisen sijan helsinkiläisten sydämissä. 

Tietotaito japanilaisesta ruoasta sai miehet haaveilemaan taas paremmasta. Toiveena ei ollut enempää eikä vähempää kuin uudenlaisen lähestymiskulman tuominen sushi-ruokaan. Sushibar avattiin Helsingin Uudenmaankadulle vuonna 2009 - menestyskonsepti nojasi vahvasti suomalaisiin designelementteihin ja kotimaisen kohderyhmän tarpeiden ymmärtämiseen.

Samoihin aikoihin Sushibarin perustamisen kanssa We Are Groupin yhteistyö Viinitie-laatuviinitukun kanssa tiivistyi ja muuttui osakkuudeksi. Viinitie halusi kehittää Suomen viinikulttuuria rennommaksi laadukas pullo kerrallaan ja tämä jos mikä sopi kaksikolle joka rakastaa ruokaa ja viiniä yhtä paljon kuin strategioita ja konsepteja. Innostuksen myötä viinit ja sushi räätälöitiin toisiinsa sopiviksi ja kehitettiin Sushibar + Wine, konsepti jota helsinkiläiset ovat rakastaneet niin että ravintoloita on nykyisin jo kolme eri puolilla kaupunkia.

Houkuttelevaan mahdollisuuteen tartuttiin myös, kun Andun perhetutun pihapiiriin vanhassa Porvoossa avattiin kesäravintola Johans. Tämä antoi vahvan sykäyksen Porvoolle ruokamatkailukaupunkina ja oli ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen We Are Group -ravintola Helsingin keskustan ulkopuolella.

Seuraavaksi asiantuntemus, persoonallinen palvelu ja luontainen innostus yhdistyivät uuteen muotoon viinibaari Vin-Vinissä, joka perustettiin vuonna 2012. Se sai muutama vuosi myöhemmin kumppanikseen olutravintola Bier-Bierin. Paikkojen ketterät ja huolella mietityt valikoimat, palveluhenkisyys ja moderni tunnelma on huomioitu myös kansainvälisesti.

Helsingin Vanhan kauppahallin remontin yhteydessä Matille ja Andulle avautui mahdollisuus luoda hallin sydän uudelleen, unelmoida ja toteuttaa paikka joka keräisi yhteen ihmisiä eri tilanteissa mutta aina tuoreiden tuotteiden äärelle. Syntyi luonteva ja hedelmällinen yhteistyö huippukokkien Teemu Auran ja Markus Hurskainen kanssa. Vuodesta 2014 toiminut eläväinen Story on lunastanut paikkansa Helsingin paraatipaikalla ja hyvää mieltä jaetaan pian myös uudessa ydinkeskustan ravintolakorttelissa.

Yhteistyö Teemun ja Markuksen kanssa sai luontevan jatkon keväällä 2016 yhdessä avatussa ravintola OXissa. Intiimi laaturavintola takaa, että kaikki on hyvää sekä kaunista, ja jälleen kerran palvelu ja tunnelma kohdallaan. 

 

Vuosi 2016 päättyy Matin ja Andersin osalta suuren hankkeen julkiseen lanseeraukseen. Miesten jo pitkään valmistelema Kortteli-niminen yksityisten ravintoloitsijoiden ja palveluiden keskittymä avataan Suomen vilkkaimman kauppakeskuksen yläpuolelle. Avautuessaan kymmenen ravintolan Kortteli muodostaa kokonaisuuden, jonka vertaista ei löydy minkään länsimaisen kaupungin businesskeskustasta.

Korttelin konseptoinnin ja kuratoinnin lisäksi kokonaisuuteen avataan myös kaksi uutta We Are Groupin ravintolaa. Vanhan kauppahallin kahvila-ravintola Story saa sisaren Story Korttelista ja lisäksi avataan autenttinen espanjalainen tapasbaari Bar Cón. Se on ravintola, jota on hauduteltu jo kymmenen vuoden ajan. Andun ja Matin sekä Viinitien historiat kietoutuvat Espanjaan monin tavoin ja nyt palaset loksahtavat kohdalleen.

Viinitie

Viinitie tuo maahan kunnon vinkkuja ja bissejä.

tilaukset@viinitie.fi 

Consulting

Matti ja Andu jakaa palveluliiketoiminnan osaamistaan supermielellään.

Anders Westerholm anders@we-are.fi
Matti Sarkkinen matti@we-are.fi