Sushibar+Wine kansainvälistyy – avaa kaksi ravintolaa Osloon

Kymmenettä toimintavuottaan juhliva Sushibar+Wine valmistautuu kansainvälistymään. Ensimmäinen Suomen ulkopuolinen Sushibar+Wine avautuu Osloon maaliskuussa 2020 ja toinen toukokuussa 2020.

SBW_JO-lisäkuva-1.jpg

Huolella valmistettujen japanilaisten makujen ja laadukkaan suomalaisen designin liitto on vakiinnuttanut paikkansa helsinkiläisessä ravintolamaailmassa. Kymmenvuotiaalla Sushibar+Winellä on kaupungissa jo viisi eri toimipistettä. Nyt aika on kypsä kansainvälistymiselle.

“Yrittäjyys on elämäntapa ja yhteiskuntaa kannatteleva voima. Olemme rakentaneet yritystoimintaa yhdessä teini-iän kynnykseltä ja hioutuneet perheeksi. Nyt kun Sushibar+Wine astuu toiselle vuosikymmenelle, haluamme kasvattaa juuret tarkasti valittuun toiseen kotimaahan - Norjaan”, kertooAnders Westerholm, toinen Sushibar+Winen perustajista.

“Oslo on vaikuttavan kehittynyt kaupunki. Norja on myös merenelävien mekka ja pääraaka-aineemme sertifioidun lohen kotipaikka. Norjalaiset ovat suomalaisten tavoin perhekeskeinen, aktiivinen ja luontoa rakastava kansa. He ovat viisaita kuluttajia, elegantteja nautiskelijoita ja toisaalta rosoisen urbaaneja - juuri sellainen kohderyhmä, johon me samaistumme.”

Artesaaniajattelu vähentää stressiä ja edistää kansanterveyttä

Ravintoloitsijat uskovat, että huolella valmistetulle ja kiireettä nautittavalle ruoalle on tilausta myös maailmalla. Yhä useampi korvaa aterioita välipaloilla liikkeellä ollessaan ja säännöllisen ateriarytmin oheen on kasvanut välipalakulttuuri. Liikkeessä syöminen voi säästää aikaa, mutta se ei tuo luontaisia taukoja päiviin. 

“Haluamme nähdä tietoisia taukoja ja vähemmän stressiä sekä artesaaniajattelua ruoan valmistuksessa. Elpyminen toteutuu parhaiten tuoreen, laadukkaan ja vastuullisen ruoan ympärillä. Lisäksi meille on tärkeää, että ravintolaympäristö on hyvin muotoiltu – kaunis, käytännöllinen ja että sillä on alueen ominaispiirteistä ja tunnelmasta nouseva luonteensa”, kuvaaMatti Sarkkinen toinen Sushibar+Winen perustajista.

Artesaanifilosofiallaan Sushibar+Wine pyrkii vastaamaan myös keskeiseksi globaaliksi ongelmaksi nousseeseen ruokahävikkiin. Suurin osa siitä koostuu noutopöytien linjastojen ruokatähteistä ja ruoasta, jota tehdään jo valmistusvaiheessa liikaa. Sushibar+Wine -ravintolat valmistavat kaikki annokset tilauksesta käsityönä. Biojätteeseen päätyy vain raaka-aineiden esivalmistelussa syntyvä jäte.

Yhtiö tekee yhteistyötä WWF Suomen kanssa ja siirtyy ensimmäisenä sushiravintolana Suomessa kokonaan ASC-sertifioituun loheen. Helsingin kaupunki on vastikään lisännyt Sushibar+Winen MyHelsinki-sivuston Valitse vastuullisemmin -palveluun, joka auttaa valitsemaan kestävämpiä tapoja elää, viihtyä ja ruokailla Helsingissä. Lisäksi yhtiö sai lokakuussa 2019 Ekokompassi-sertifioinnin.

Lisätietoja:

Anders Westerholm
Yrittäjä
Sushibar+Wine
puh. +358 44 529 2399 

Matti Sarkkinen
Yrittäjä
Sushibar+Wine
puh. +358 44 534 8302

Sushibar+Wine lyhyesti
Sushibar+Wine yhdistää artesaanisushin, skandinaavisen muotoilun ja orgaaniset viinit. Ravintola perustuu pohjoismaalaiselle konseptille, joka kunnioittaa ruoan alkuperää ja kestävän kehityksen periaatteita.Sushibar Restaurants Finland Oy:nliikevaihto oli vuonna 2018 3,9 miljoonaa euroa ja se työllisti 55henkilöä. Ketjulla on Helsingissä viisi ravintolaa ja se on osa Anders Westerholmin ja Matti Sarkkisen omistamaa We Are Groupia.

 

Alli Tommiska