Bar Cón on avattu Kortteliin

barcón avajaiset

Olemme haudutelleet espanjalaista ravintolaa jo kymmenen vuoden ajan ja nyt palaset vihdoin loksahtivat kohdalleen. Haluamme tarjota hyvistä raaka-aineista valmistettua autenttista espanjalaista ruokaa ja ennen kaikkea eläväisen tunnelman.

Keittiömestariksi Bar Cóniin saapui useissa Michelin-tähdin palkituissa ravintoloissa työskennellyt Javier Ahedo. Hän on kotoisin pintxo-kulttuuristaan tunnetusta San Sebastianista ja on päätynyt Helsinkiin New Yorkin, Tokion, Australian ja Barcelonan kautta. 

Bar Cón antaa mahdollisuudet yhdessä syömiseen ja jakamiseen. Tarjolla on rehellisiä espanjalaisia makuja snackeina, suolaisina ja makeina tapaksina, pintxoina sekä ruokaisina annoksina. Juomalista täyttyy espanjalaisista viineistä ja oluista - ja todennäköisesti Pohjolan laajimmasta valikoimasta vermuttia.

- Olemme valmistaneet ajassa elävän menun joka perustuu espanjalaisille klassikoille Barcelonasta San Sebastianiin. On tyypillistä, että välillä joutuu matkustamaan pidemmälle nähdäkseen lähelle ja perusasioiden tekeminen pieteetillä on ollut todella inspiroivaa. Tuomme runsaasti raaka-aineita kotiseuduiltani, mikä on tehnyt olostani hyvin kotoisan, keittiömestari Javier Ahedo kertoo.

Bar Cón on avoinna viikon jokaisena päivänä iltamyöhään saakka - perjantaisin ja lauantaisin baarissa jatketaan jopa kahteen asti yöllä. Ravintolassa on myös Korttelin ainoa ulkoterassi. Bar Cónissa satsataan myös arkipäivien afterwork-tunteihin.

- Työpäivän päätteeksi ystävien kanssa nautittavat lasi roséta, pari pintxoa sekä live-deejiin rytmit piristävät kummasti pimeintäkin vuodenaikaa. Deejiit rytmittävät myös viikonloppuiltoja ja aion itsekin astua pitkästä aikaa levysoitinten taakse, ravintolapäällikö Maria "dj Sskin Mama" Hagman kuvailee.