KORTTELI - mediatiedote

Mediatiedote 26.9.2016
Julkaisuvapaa heti

Kortteli

 

We Are Group hemmottelee hyvän ruoan ystäviä
HELSINGIN YDINKESKUSTAAN UUSI RAVINTOLAKORTTELI

We Are Group on konseptoinut ja kuratoinut uuden ravintolakorttelin Helsingin ydinkeskustaan. Kortteli-niminen kymmenen ravintolan kokonaisuus avataan Kampin kauppakeskuksen päälle rakennuksen viidenteen kerrokseen 3.12.2016.

- Käytännössä saimme kunnian suunnitella kokonaisen uuden korttelin rakkaan kotikaupunkimme ytimeen ja olemme ottaneet tehtävämme erittäin vakavasti. Kiinnostus ruokaan ja ruokakulttuuriin kasvaa jatkuvasti ja silti Helsingin ydinkeskustasta ei ole ollut helppo löytää yksityisten intohimoyrittäjien loihtimia upeita makuja. Joulukuusta alkaen on, ja aina myös sunnuntaisin, kertoo We Are Groupin Anders Westerholm.

We Are Group tuo Kortteli-nimiseen kokonaisuuteen kaksi omaa ravintolaansa, Story Korttelinsekä espanjalaisiin makuihin keskittyvän Bar Cónin. Kortteliin on valittu myös herkuttelijoille entuudestaan tutut La TorrefazioneSandro ja Hoku. Lisäksi Korttelista löytyy viisi uutta tulokasta: italialainen trattoria Bastardo, skandinaavinen ravintola Jord, terveellinen Date+Kale, dumpling-ravintola Beijing8 sekä mereneläviin keskittyvä Fisken på disken.

Uuden Korttelin pinta-ala on noin 3500 neliömetriä ja sinne tulee tuhatkunta asiakaspaikkaa. We Are Groupin tavoitteena on luoda uusi ravintolakeskittymä, johon voi tulla viikon jokaisena päivänä myös ilman ennakkovarausta ja saada ensiluokkaisia makuelämyksiä.

- Kortteliin voi tulla aamiaiselle, lounaalle, kahville, afterworkille, aperitiiville, dinnerille, juhlimaan tai kohottamaan arkea. Jokainen ravintola on oma yksikkönsä, joten vaihtelua löytyy myös visuaalisuuden ja tunnelman puolelta. Olen hyvin ylpeä tästä yrittäjäjoukosta jonka kanssa saamme olla mukana tekemässä Helsingistä paremman paikan elää. Yhdessä palvelumme muodostavat kokonaisuuden, jonka vertaista ei löydy minkään länsimaisen pääkaupungin bisneskeskustasta, Westerholm toteaa.

Kortteli tulee pullistelemaan ravintolamaailman kuumista nimistä. Bar Cónin takana ovat We Are Groupin Anders Westerholm, Matti Sarkkinen ja Toni Immanen. Story Korttelia pyöritetään Westerholmin, Sarkkisen, Teemu Auran ja Markus Hurskaisen voimin. Sandroon ja Date+Kaleen yhdistyy Richard McCormick ja Jordin taustalta löytyvät Michelin-tähdellä palkitun Askinperustajat Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff.Beijing8-ravintola puolestaan rantautuu Suomeen Tukholmasta. Fisken på Disken on Roihan ravintolasuvun uuden sukupolven ensimmäinen ravintola.

Ravintoloiden lisäksi Kortteliin sijoittuvat myös kauneudenhoitoalan kotimaiset menestyjät Blue Lagoon sekä Q Hair.


Bar Cón ja Story Kortteli

Bar Cón on Westerholmin, Sarkkisen ja Immasen ravintola, jota on hauduteltu jo kymmenen vuoden ajan. Miesten historiat kietoutuvat Espanjaan monin tavoin ja nyt palaset loksahtavat kohdalleen paikassa, jollaista ei ole ennen Suomessa nähty.

Barcón on espanjaa ja tarkoittaa suurehkoa venettä tai lauttaa. Bar Cón tulee sijaitsemaan nimensä mukaisesti suurehkolla lautalla, joka leijuu Korttelin yllä. Tarjolla on autenttisia espanjalaisia tapaksia ja pintxoja sekä sesongin mukaisia espanjalaisia perinneruokia. Juomalista täytyy espanjalaisista viineistä ja oluista - ja myös laajasta valikoimasta vermuttia.

- Story Kortteli tulee olemaan samassa linjassa Vanhan kauppahallin Storyn kanssa. Hallin inspiroivassa ympäristössä kahvila-ravintolamme on kehittynyt ainutlaatuiseksi kohtaamispaikaksi ja uskomme, että meillä on Helsingin keskustalle paljon annettavaa. Joulukuusta lähtien myös Korttelista saa tuoretta halliruokaa aamusta iltaan saakka, Matti Sarkkinen kertoo.

Lisätietoa We Are Groupista osoitteesta www.we-are.fi
Bar Cónin verkkosivut osoitteessa www.bar-con.fi

Bar Cónin pöytävaraukset: https://www.tableonline.fi/ravintola/bar-con
Story Korttelin pöytävaraukset: https://www.tableonline.fi/ravintola/story-kortteli

Anders Westerholm X Kortteli -video: https://vimeo.com/184279868

We Are Groupin ravintoloita ovat Sushibar + Wine, Vin-Vin, Bier-Bier, Story ja OX. Lisäksi We Are Group on mukana viini- ja olutmaahantuontiyritys Viinitiessä ja tekee ravintola-alan konsultointia, josta viimeisimpänä esimerkkinä Korttelin konseptointi ja kuratointi.

----------------------------------

Lisätiedot: Anders Westerholm, Yrittäjä, The We Are Group Oy, puh. 044 529 2399, anders@we-are.fi

Kuvat median käyttöön
https://www.dropbox.com/sh/x67ucsqovy3a16w/AABjypRiFXIrDq-Kn5WvUXuVa?dl=0

- Kuvaaja: Kia Arpia
- Kuvat vapaasti käytettävissä