Viinitie Estonia Launch Party

 Avajaisbileet pidettiin yhdessä Woltin kanssa viime tiistaina 30.8 upeassa KultuuriKatel- tilassa Tallinnassa. Kuvia voi käydä kurkkaamassa  täältä  ja  täältä.

Avajaisbileet pidettiin yhdessä Woltin kanssa viime tiistaina 30.8 upeassa KultuuriKatel- tilassa Tallinnassa. Kuvia voi käydä kurkkaamassa täältä ja täältä.

 

Viron viinimarkkinoille uusi toimija - Viinitie OÜ tuo artesaaniviinit kaikkien ulottuville

Suomen johtaviin huippulaadukkaiden viinien ja oluiden maahantuojiin kuuluva Viinitie aloittaa toiminnan myös Viron markkinoilla. Viinitie on erikoistunut artesaaniviinien tuomiseen kaikkien kuluttajien ulottuville, sillä yhtiön omissa ja sen edustamissa laatuviineissä pyritään markkinoiden parhaaseen hinta-laatusuhteeseen. Viinitie panostaa myös Suomenlahden ylittävän ravintolakulttuurin kehittämiseen ja aikoo olla mukana konkreettisesti Talsinki-käsitteen tuomisessa käytäntöön myös ravintolatasolla. 

Viinin kulutus on Virossa kasvussa ja kuluttajat ovat Viinitien mukaan valmiita painottamaan hinnan ja määrän sijaan laatua. Tähän viiniyhtiö tuo ratkaisun yhdistämällä molemmat ja lanseeraamalla Viron markkinoille huippulaadukkaat artesaaniviinit, joiden kuluttajahinta on 10-15 euroa.

Viinitie & Wolt

Viinitie lanseerataan Viroon yhtaikaisesti ruoankuljetusyhtiö Woltin kanssa. Yhdistelmä tuo Viinitien tuotteet myös kuljetuspalvelun valikoimaan, mikä mahdollistaa kuluttajille ruoan ja laadukkaan ruokajuoman yhtaikaisen tilaamisen ja toimituksen. Viro maajohtajakseen Viinitie on nimittänyt Tallinnassa jo 15 vuotta viinialalla toimineen Jennifer Mitchellin, joka on aiemmin toiminut muiden muassa 3 Sisters -hotellin pääsommelieerina. 

”Virolaiset ovat tottuneet ostamaan viininsä ruokakaupasta, mikä on asia, josta suomalaiset voivat vain unelmoida. Tämä paitsi tekee viinistä paitsi arkisemman ja helpommin käytettävän nautintoaineen, myös jättää kuluttajat viinivalintojensa kanssa yksin. Suurin osa virolaiskuluttajista on kertonut viinitietämyksensä erittäin vähäiseksi ja kysyvät suosituksia sitten ystäviltään, joiden olettavat tietävän enemmän”, kertoo Viinitie Eestin maajohtaja Jennifer Mitchell ja jatkaa: ”Tässä on meidän mahdollisuutemme. Valikoimassamme ei ole tunnettuja, rahalla rakennettuja brändejä, sillä olemme keskittyneet tuomaan maahan vain oikeiden viinintekijöiden valmistamia huippulaadukkaita juomia, joilla on aito tarina kerrottavanaan. Asiakkaamme voivatkin olla varmoja, että kaikki viinimme ovat sellaisia, joita haluamme myös itse nauttia. Näin heidän tehtäväkseen jää sitten vain omien makumieltymysten tunnistaminen.” 

Vaikka kolme neljäsosaa Virossa ostetusta viinistä nautitaan edelleen kodeissa, on maan ravintolakulttuuri kasvanut Mitchellin mukaan poikkeuksellisella nopeudella: ”Tallinnalainen ravintolakulttuuri toimii paikoittain Suomessakin suunnannäyttäjänä, mutta viinikulttuuri olisi voinut kehittyä ripeämpää. Ruoan ja palvelun taso kehittyy jatkuvasti, mutta viinilistat eivät samassa suhteessa. Kuluttajat tarvitsisivat myös enemmän kannustusta erilaisten makuyhdistelmien testaamiseen ja meidän missiomme on tähän kannustaa.”

Kaupunkikulttuurin elävöittäjä
Viinitie on aktiivinen toimija, joka on tullut tunnetuksi kaupunkikulttuuritapahtumien mahdollistajana. Yhtiön viiniauto on tuttu näky paitsi kesäfestivaaleilla ja ruokatapahtumissa, on se järjestänyt myös omaa ruokatapahtumaansa esimerkiksi vanhassa öljysäiliössä Helsingissä. 

”Haluamme myötävaikuttaa modernin, osallistavan kaupunki- ja ravintolakulttuurin kehittämisessä. Helsingissä olemme tehneet tätä jo kauan ja siitä Viinitie tunnetaan. Sparraamme ravintoloita ja opetamme myös kuluttajia paremman viinituotteen löytämisessä. Koska Helsinki ja Tallinna ovat yksi maailman läheisimmistä pääkaupunkipareista ja väliä kulkee vuosittain yli neljä miljoonaa talsinkilaista, aiomme myös edesauttaa yhteisen pääkaupunkiseutumme ravintolakulttuurin yhdistämistä. Tämä on esimerkiksi ajankohtaisten kokkivierailujen järjestämistä puolin ja toisin sekä intohimoisesti tekemiseensä suhtautuvien ravintoloiden välisten yhteyksien luomista.”

Viinitie Oy on vuonna 2003 perustettu viinejä, pienpanimo-oluita ja muita juomatuotteita sekä viinitarvikkeita maahantuova yritys. Viinitien juomavalikoima keskittyy persoonallisiin viineihin ja mielenkiintoisiin tuottajiin, joilla on tarina kerrottavanaan. Yhtiön liikevaihto on noin 3 miljoonaa euroa, työntekijöitä 10 ja tuotteita portfoliossa 600. Näistä laatuviinejä on 400 ja käsityö- sekä pienpanimo-oluita 200. Viinitie Eesti Oü on perustettu vuonna 2011 ja sen maajohtajana toimii
Jennifer Mitchell.

------------