We Are Group avaa kaksi uutta ravintolaa Bar Cón ja Story

Mediatiedote 15.11.2016
Julkaisuvapaa heti

BAR CÓN TUO BARCELONAN MAUT HELSINKIIN 

Kampin kauppakeskuksen päälle nouseva yksityisten laatutoimijoiden Kortteli avataan lauantaina 3.12.2016. Korttelin kymmenen ravintolaa sijoittuvat rakennuksen viidenteen kerrokseen ja espanjalainen Bar Cón leijuu koko komeuden ylle rakennetulla lautalla.

Korttelin on konseptoinut ja kuratoinut We Are Group, joka on myös kahden sinne avautuvan ravintolan takana. Bar Cónissa ja Story Korttelissa on yhteensä pari sataa asiakaspaikkaa.

- Olemme haudutelleet espanjalaista ravintolaa jo kymmenen vuoden ajan ja nyt palaset vihdoin loksahtivat kohdalleen. Haluamme tarjota hyvistä raaka-aineista valmistettua autenttista espanjalaista ruokaa ja ennen kaikkea eläväisen tunnelman, We Are Groupin Anders Westerholm kertoo.

Keittiömestariksi Bar Cóniin saapuu useissa Michelin-tähdin palkituissa ravintoloissa työskennellyt Javier Ahedo. Hän on kotoisin pintxo-kulttuuristaan tunnetusta San Sebastianista ja on päätynyt Helsinkiin New Yorkin, Tokion, Australian ja Barcelonan kautta. 

Bar Cón antaa mahdollisuudet yhdessä syömiseen ja jakamiseen. Tarjolla on rehellisiä espanjalaisia makuja snackeina, suolaisina ja makeina tapaksina, pintxoina sekä ruokaisina annoksina. Juomalista täyttyy espanjalaisista viineistä ja oluista - ja todennäköisesti Pohjolan laajimmasta valikoimasta vermuttia.

- Olemme valmistaneet ajassa elävän menun joka perustuu espanjalaisille klassikoille Barcelonasta San Sebastianiin. On tyypillistä, että välillä joutuu matkustamaan pidemmälle nähdäkseen lähelle ja perusasioiden tekeminen pieteetillä on ollut todella inspiroivaa. Tuomme runsaasti raaka-aineita kotiseuduiltani, mikä on tehnyt olostani hyvin kotoisan, keittiömestari Javier Ahedo kertoo.

Bar Cón on avoinna viikon jokaisena päivänä iltamyöhään saakka - perjantaisin ja lauantaisin baarissa jatketaan jopa kahteen asti yöllä. Ravintolassa on myös Korttelin ainoa ulkoterassi. Bar Cónissa satsataan myös arkipäivien afterwork-tunteihin.

- Työpäivän päätteeksi ystävien kanssa nautittavat lasi roséta, pari pintxoa sekä live-deejiin rytmit piristävät kummasti pimeintäkin vuodenaikaa. Deejiit rytmittävät myös viikonloppuiltoja ja aion itsekin astua pitkästä aikaa levysoitinten taakse, ravintolapäällikö Maria "dj Sskin Mama" Hagman kuvailee.

 Javier Ahedo

Javier Ahedo

Story Kortteli tuo rehellisen hallitunnelman Kamppiin

Helsingin Vanhan Kauppahallin magneetiksi muodostuneen kahvila-ravintola Storyn tunnelma levittäytyy Korttelin myötä myös Kamppiin. 

- Story on kehittynyt ainutlaatuiseksi kohtaamispaikaksi ja uskomme, että meillä on Helsingin keskustalle paljon annettavaa. Joulukuusta lähtien myös Korttelista saa tuoretta halliruokaa aamusta iltaan saakka, ravintoloitsija Matti Sarkkinen kertoo.

Joulukuun alussa avautuvan Korttelin kokonaispinta-ala on noin 3500 neliömetriä ja sinne tulee yhteensä tuhatkunta asiakaspaikkaa. We Are Groupin tavoitteena on ollut luoda ydinkeskustaan unelmien kortteli, johon voi tulla viikon jokaisena päivänä myös spontaanisti ja saada ensiluokkaista palvelua.

Bar Cónin ja Story Korttelin lisäksi Kortteliin on valittu kahdeksan muuta ravintolaa: La Torrefazione, Sandro, Hoku, Bastardo, Jord, Date+Kale, Beijing8 ja Fisken på disken. Jokainen ravintola on oma yksikkönsä, joten vaihtelua löytyy makujen lisäksi myös visuaalisuuden ja tunnelman puolelta. Ravintoloiden lisäksi Kortteliin sijoittuvat myös kauneudenhoitoalan kotimaiset menestyjät Blue Lagoon sekä Q Hair.

We Are Group: www.we-are.fi
Bar Cón: www.bar-con.fi
Bar Cónin pöytävaraukset: www.tableonline.fi/ravintola/bar-con
Story Kortteli: www.restaurantstory.fi 
Story Korttelin pöytävaraukset: www.tableonline.fi/ravintola/story-kortteli
Anders Westerholm X Kortteli -video: https://vimeo.com/184279868

We Are Groupin ravintoloita ovat Sushibar + Wine, Vin-Vin, Bier-Bier, Story, Story Kortteli, OX ja Bar Cón. Lisäksi We Are Group on mukana viini- ja olutmaahantuontiyritys Viinitiessä ja tekee ravintola-alan konsultointia, josta viimeisimpänä esimerkkinä Korttelin konseptointi ja kuratointi.

----------------------------------

Lisätiedot: Anders Westerholm, Yrittäjä, The We Are Group Oy, puh. 044 529 2399, anders@we-are.fi

Kuvat median käyttöön
http://bit.ly/2eZdmbo
- Kuvaaja: Kia Arpia
- Kuvat vapaasti käytettävissä