OX sulkee ovet, uusi Story tulossa!

18076969_407673219594994_4839457918111954868_o.jpg

Hyvä ystävät, 

Haikein, mutta päättäväisin mielin olemme päättäneet sulkea ravintola OXin ovet ensi viikon lopulla. Viimeinen illallinen tarjoillaan perjantaina 22.12.2017. Haluamme kiittää kaikkia jotka kävivät nauttimassa elämästä meidän kanssa - toivottavasti olimme luottamuksenne arvoisia.

Yrittäjänä haluan kiittää OXin mahtavaa henkilökuntaa jotka ovat tehneet uskomattoman loppukirin. Olette tinkimättömällä työllä nostaneet OXin mm. Table Onlinen arvosteluissa lähelle viitosta kaikilla osa-alueilla ruoka, tunnelma ja palvelu, well done! Hattu nousee ja sydämeni iloitsee siitä, että saamme jatkaa yhteistä matkaa monen teistä kanssa.

P5162548.jpg

Minulle ja Matille vuosi 2017 meni silmänräpäyksessä. Se piti sisällään paljon opettavaista niin hyvässä kuin pahassa. Kuten äskeisestä ilmoituksesta saatatte päätellä, emme saavuttaneet taloudellisia tavoitteita jokaisessa osoitteessa, emmekä saaneet maaliin vielä hotellineuvotteluitakaan. Fokuksemme on kuitenkin terävöitynyt entisestään ja tiivis satapäinen tiimimme on parempi kuin koskaan. Onnistuimme vastoin odotuksia myös pitämään kiinni meidän keskenäisistä keskiviikko aamiaisista.

Henkilökohtaisella tasolla vuosi kahden pienen pojan ja yrittäjävaimon kanssa on ollut erittäin opettavainen, paikoittain haastava mutta ehdottoman antoisa. Unelmaperheeni on taipunut, tukenut ja muistanut myös vaatia - älskar er. Ja jos ette sitä vielä tienneet niin Hannan Wecastin tuottamat podcastit ovat varsinaisen pod-vallankumouksen kärkenä. Toivon myös, että olen pystynyt tukemaan rakasta yhtiökumppaniani Mattia jolla henkilökohtaiset menetykset ovat testanneet jaksamisen äärirajoja. Uskomattoman hienosti olet kuitenkin pitänyt pakan kasassa.

Eilen päällikkömme esittivät ennusteensa ensi vuoden alkupuoliskolle ja uskon heistä jokaiseen. Kävimme kristallipallojen tuijottamisen päätteeksi illallisella ystäviemme Yes Yes Yes ravintolassa joka oli kertakaikkiaan mahtava kokemus. Pakko todeta, että Stadilaisella ravintolaelämällä menee erinomaisen hyvin, mahtavaa!

We Are Group keskittyy seuraavat vuodet olemassa olevien konseptien kehittämiseen. Varokaa vain.. myös teidän naapuriin saattaa ilmestyä Vin-Vin, Bier-Bier, Bar Cón, Story tai Sushibar + Wine. Itseasiassa tänään allekirjoitimmekin sopimuksen uudesta Storysta joka tosin aukeaa vasta 2019.

Nöyrin terveisin
-Andu & Co

PS. Jos sinulla on lahjakortti OXiin etkä kerkeä sinne ennenkuin suljemme, niin lahjakortit käyvät myös STORY ravintoloissa joissa hyvityksenä tarjoamme +25% lisää arvoa. Jos tämä ei miellytä, niin otatko ystävällisesti yhteyttä jenni@restaurantstory.fi , kiitos!

P4261218.jpg

Onko OX:in uusi menu jopa kaikkien aikojen paras?

IMG_6555.jpg

OX:in uusi menu pitää sisällään syksyisiä ja talvisia makuja. Annoksista löytyy runsaasti kotimaisia juureksia; porkkanaa, kaaleja ja maa-artisokkaa. Lisäksi lautasilta löytyy pehmeää vasikkaa, Ibérico-possua, nieriää sekä pulpoa. Annosten maustemaailma vie ajatukset vahvasti lähi-itään. Fermentoitua sitruunaa, seesamia, jeeraa, harissaa, sekä baharat ja za'atar-mausteseoksia.

IMG_6538.jpg

Pulpo confit, seesamikreemiä ja dashia

Pulpo eli mustekala haudutetaan omassa liemessään uskomattoman pehmeäksi ja tarjoillaan seesamikeksin, seesamikreemin ja upean tumman ja umamisen siitakesienistä keitetyn dashi-liemen kera. Uusi suosikki, ehdottomasti!

IMG_6596.jpg

Nieriä sashimia Za'atar, vihreää harissaa ja avokadoa

Vihreä harissa oli niin taivaallista että pyysin Jannea paljastamaan reseptin tänne:

300g vihreää mietoa chiliä, 1 ruukku korianteria,  1 tl jeeraa eli juustokuminaa,  0,5 tl korianterinsiemeniä, 1 rkl paahdettua valkosipulia ja noin 0,5dl oliiviöljyä.

Puolita chilit ja poista siemenet. Ryöppää kolme kertaa kylmästä vedestä kiehuvaksi. (kylmä vesi, lisää chilit, kiehauta, jäähdytä, toista kolme kertaa). Ryöppää korianteri, paahda mausteet ja blendaa kaikki keskenään. 

IMG_6568.jpg

Sumac paahdettua punajuurta, savustettua fetaa ja piparjuurta

Paahdetut punajuuret on sumacilla* maustettu ja tarjoillaan savustetun fetan, piparjuurilumen, pikkelöidyn punajuuren ja baharat-mausteseoksella ja korianterinsiemenillä maustetun jyvägranolan kanssa.

*Sumac on mauste joka on maultaan hapan, hedelmäinen ja sitruksinen. Se on yksi lähi-idän tärkeimpiä mausteita. 

IMG_6615.jpg

Harissa glaseerattua porkkanaa, hummusta ja hasselpähkinää

Grillattua kuningas osterivinokasta, porkkanaa, itsetehtyä korianteriricottaa, porkkanahummusta ja yrteillä ja puffatulla bulgurilla maustettua hasselpähkinäcrumblea.

IMG_6687.jpg

"Jannen mantelikala" eli haudutettua sinipallasta, mantelia ja sinisimpukkaa

Oliiviöljyssä haudutettua sinipallasta mantelicrust:illa, suippo-,kyssä-, ja ruusukaalia, savustettua mantelikreemiä ja taivaallista sinisimpukasta ja paahdetusta mantelista tehtyä kastiketta.

IMG_6659.jpg

Ibérico possua Baharat, maa-artisokkaa ja cassiakastiketta

Taivaallisen pehmeän Ibérico-possun salaisuus on jogurttimarinadissa jossa se saa levätä ensin kolme vuorokautta. Marinadissa on turkkilaista jogurttia, paahdettua valkosipulia ja sitruunankuorta. (vinkkinä mille tahansa lihalle). Marinoinnin jälkeen liha kuivataan ja pintaan hierotaan baharat-mausteseos. Liha tarjoillaan Ibérico possunniskasta ja fermentoidusta sitruunasta tehdyn rapean kroketin, ja possuliemeen tehdyn cassia-kastikkeen kera. Maa-artisokkaa löytyy annoksesta paahdettuna, raakana, pyreenä sekä sipsinä.

Mintulla maustettua kurkkukeittoa ja sumacilla marinoituja katkarapuja

Söin maanantaina Ravintola OX:in lounaalla tämän taivaallisen kuohkean kurkkukeiton jossa oli raikasta pikkelöityä kurkkua sekä mausteisia katkarapuja. Tämä viileä keitto sopii loistavasti rapujuhlien alkuruuaksi ja kun valmistelut aloitetaan jo edeltävänä päivänä niin juhlien alla valmisteluun menee vaan muutama hetki. OX:in keittiömestari Janne suostui paljastamaan minulle keiton reseptin, ettehän kerro että jaoin sen tänne blogiin ;)

Tapas vs. Pintxos!

Tapas vs. Pintxos!

Tapas ja pintxo. Molemmat ovat herkkuja espanjasta ja soveltuvat mukavaan illanviettoon mutta mikä erottaa ne toisistaan? Tärkeintä lienee se, että molemmat ovat herkullisia kyytipoikia viinilasilliselle, vermutille tai oluelle. Ja että molempia saa Bar Cónista. ¡Buen provecho!

Maailman Tapas-päivää juhlitaan ympäri maailman, huomenna 15. kesäkuuta. Päivä juhlistaa espanjalaista kulttuuria ja ruokaa maan tunnetuimpiin kuuluvan ruoan, tapaksen, kautta.

We Are Burgers!

We Are Burgers!

Kuka ei rakastaisi burgereita! Burgereihin suhtaudutaan intohimolla, myös meillä. Monet ihmiset jahtaavat ympäri maailmaa sitä täydellistä burgeria, eräs sellainen henkilö nosti juuri Story Burgerin maailman TOP 3 listaan. Story burger on ollut listalla alusta alkaen, niin Vanhassa Kauppahallissa kun Korttelissakin. OX:in burgeri "THE OX BURGER" laitettiin ensimmäiselle lounaslistalle jossa se sai niin suuren suosion että se päätettiin jättää pysyvästi lounaslistalle.  Mitkä asiat sitten yhdistävät Story Burgeria ja OX Burgeria ja tekevät niistä niin suosittuja? 

OX - ensimmäinen vuosi

OX - ensimmäinen vuosi

Arkkitehti August Nordbergin piirtämässä ja vuonna 1891 rakennetussa Spennertin talossa sijaitsi vuosikymmenten ajan legendaarinen pihvipaikka nimeltä Beefy Queen jota pyöritti Jambo niminen mies. Teemu Aura kertoo että tila oli ollut jo pitkään hänen tähtäimessä. Eräänä päivänä Jambo ottaa yhteyttä Teemuun, on aika höllätä pitkän ravintoloitsija-uran jälkeen ja ojentaa ravintolatilan avaimet seuraaville ravintoloitsijoille. Ja näin alkaa OX:in tarina.