Andu avautuu pt10: Räppi on mahtavaa

Kuluvan viikon keskiviikko oli meikäläiselle hyvin poikkeuksellinen. Yli 10 vuoden tauon jälkeen mun räppibändi Kapasiteettiyksikkö julkaisi uuden biisin nimeltä Bella Zau. Syy tähän on se, että halusimme juhlistaa meidän Rähinä jengin 20v juhlavuotta tekemällä sitä mistä kaikki aikoinaan sai alkunsa, musaa ja keikkoja.

Viimeisen vuosikymmenen aikana mun räppäykset on rajoittunut muutamaan Elastinen ja Cheek vierailuun joten suoraan sanoen hieman jännitti, että minkälaiseksi päänhakkaamiseksi luomisprosessi menisi. No eihän se mikään ihan liukuhihnatuotanto nyt sitten ollutkaan. Selkeästi isoimmaksi haasteeksi osoittautui oman rauhan löytäminen. 

Meidän nelihenkinen yrittäjäperhe asuu tällä hetkellä Punavuoressa evakossa n. 60 neliössä joten oli aika selkeetä, että kotona kirjoittamisesta ei tulisi mitään. Katsottiin siis vaimon kanssa kalentereita ja lyötiin lukkoon mulle oma ilta kirjoittamista varten. Lähdin sitten sovitusti toteuttamaan itseäni toimistolle, missä suureksi ilokseni kolleegani Viinitieltä oli jäänyt päivittämään tietokantoja iltapuhteina - en siis pystynyt keskittymään. Sovittiin uusi aika kalenteriin ja tällä kertaa päätin mennä Volvoon kirjoittamaan, autossa kun on paremmat stereotkin ku officella. Ajoin Hernesaaren suoralle auton parkkiin ja rupesin hommiin. Meri ja horisontti siinsi silmissäni, mutta koneesta loppui tietenkin pitkän päivän päätteeksi akku. En siis saanut juuri mitään aikaiseksi. Tällästä säätämistä jatkoin sitten pari kertaa vielä lisää kunnes osuuteni kappaleesta vihdoin tuli valmiiksi. Pakko myöntää, että muutamaan kertaan joutui hakkaamaan backspacea löytääkseen oikeanlaiset sanamuodot. Tämän toistakymmentävuotta pitkän luovan tauon aikana, kun oli selkeästi virrannut aika paljon vettä Vantaanjoessa,

Nauhoittaminen meni suhteellisen mallikkaasti ja meidän bändillä oli taas kerran erinomaisen hauskaa studiossa. On vaikea uskoa, että edellisestä vastaavasta sessiosta oli kulunut niin uskomattoman kauan. Väistämättäkin ajauduin hieman sentimentaaliselle uralle funtsimaan sitä kuinka uskomattoman nopeasti aika kuluu. To-del-la kuu-mot-ta-vaa. Toisaalta jos jaksaa funtsia mitä kaikkea sitä on ehtinyt tehdä tässä välissä, niin ahdistus hellittää semi nopeasti.

Olenko saanut kevätauringonpistoksen vai mistäköhän johtuu, että tunnen varmaan ensimmäistä kertaa urallani olevani tehtävieni tasalla. Tuntuu siltä, että We Are Group on saavuttanut tietynlaisen virstanpylvään ja balanssin, ja tulevat tavoitteet tuntuvat erittäin inspiroivilta. Tämän kaiken kunniaksi halusin ottaa teidät mukaan mun työpäivään Bella Zaun julkkarikeskiviikkona 16.5.2018 - päivänä kun pato murtui.

-A

 08:00 Aamu-unisen Uniikin kanssa Basson Aamulinjan vieraana.

08:00 Aamu-unisen Uniikin kanssa Basson Aamulinjan vieraana.

 08:30 Pakollinen pousaus kuva Aamulinjan Linan ja Villen kanssa. Erittäin pätevä parivaljakko kenen seurassa olis viihtynyt vaikka koko päivän.

08:30 Pakollinen pousaus kuva Aamulinjan Linan ja Villen kanssa. Erittäin pätevä parivaljakko kenen seurassa olis viihtynyt vaikka koko päivän.

 09:00 Mysteerimies-Tasis ei halua tehdä haastatteluita, mutta Story aamiaiselle miehen sai kuitenkin houkuteltua.

09:00 Mysteerimies-Tasis ei halua tehdä haastatteluita, mutta Story aamiaiselle miehen sai kuitenkin houkuteltua.

 09:02 Uusien Story-aamiaistuotteiden hehkuttaminen vetää miehen näköjään vakavaksi.

09:02 Uusien Story-aamiaistuotteiden hehkuttaminen vetää miehen näköjään vakavaksi.

 09:30 Vanha frendi Ridanpään Jussi teki meistä videohaastiksen Loopille Kansalaistorin portailla. Oli muuten ihan sairaan hyvä sää.

09:30 Vanha frendi Ridanpään Jussi teki meistä videohaastiksen Loopille Kansalaistorin portailla. Oli muuten ihan sairaan hyvä sää.

 11:08 Rähinä-kirjapalaveri Otavan tiimin kanssa oli todella antoisa. Projekti elää hyvin ja kirja saadaan ulos 18.10.

11:08 Rähinä-kirjapalaveri Otavan tiimin kanssa oli todella antoisa. Projekti elää hyvin ja kirja saadaan ulos 18.10.

 11:40 Kiss FM -haastattelussa artistia ns pannaan halvalla, mutta iteppähän läksin.

11:40 Kiss FM -haastattelussa artistia ns pannaan halvalla, mutta iteppähän läksin.

 11:50 Pakollinen pousaus-kuva Kissin Jennin ja Janin kanssa. He ovat erinomainen esimerkki siitä, kun osaa jotain tosi hyvin, niin hommasta voi myös vähän nautiskella.

11:50 Pakollinen pousaus-kuva Kissin Jennin ja Janin kanssa. He ovat erinomainen esimerkki siitä, kun osaa jotain tosi hyvin, niin hommasta voi myös vähän nautiskella.

 12:15 Fintelligens & Kapasiteettiyksikkö festarikeikkojen tuotantopalaveri Fullsteamin ja teknikoiden kanssa. Helppo sanoa, että keikoista tulee todella hengästyttävän väkevät.

12:15 Fintelligens & Kapasiteettiyksikkö festarikeikkojen tuotantopalaveri Fullsteamin ja teknikoiden kanssa. Helppo sanoa, että keikoista tulee todella hengästyttävän väkevät.

 13:30 Sushilunchilla bändikavereiden kanssa. Ei voitu vastustaa Riesling viikkojen houkutuksia.

13:30 Sushilunchilla bändikavereiden kanssa. Ei voitu vastustaa Riesling viikkojen houkutuksia.

 15:00 Nordealla setvimässä pankkitakaushommia Matin kanssa. Vaihdettiin sinne vuodenvaihteessa ja hyvin on homma lähtenyt pyörimään!

15:00 Nordealla setvimässä pankkitakaushommia Matin kanssa. Vaihdettiin sinne vuodenvaihteessa ja hyvin on homma lähtenyt pyörimään!

 16:00 Astetta rennompi Story-palaveri Bar Cónin terassilla ja hyvän onnen skoolaukset uusitulle brekulistalle.

16:00 Astetta rennompi Story-palaveri Bar Cónin terassilla ja hyvän onnen skoolaukset uusitulle brekulistalle.

 17:00 Vaimojen kanssa testaamassa Vin-Vinin uusittua sisustusta. Tästä jatkettiin vielä safkaamaan St. Georgen Andreaan ja muutamille Winter Gardeniin. WAGn hovikuvaaja Jenny armahdettiin iltapuhteista - sorry no photo.

17:00 Vaimojen kanssa testaamassa Vin-Vinin uusittua sisustusta. Tästä jatkettiin vielä safkaamaan St. Georgen Andreaan ja muutamille Winter Gardeniin. WAGn hovikuvaaja Jenny armahdettiin iltapuhteista - sorry no photo.