Meet Pomeliina

P9050440.jpg

Viime perjantaina We Are Groupin perhe kasvoi taas yhdellä kun jengiimme liittyi Pomeliina.
Pomeliina on meidän uusi in-house graafikko, kuvittaja, valo- ja videokuvaaja - supermimmi joka jakaa työhuoneen Kian kanssa.

Meidän kahden mimmin viestintätoimisto We Are PR on We Are Groupin pikkusisko joka pitää huolen siitä että te rakkaat helsinkiläiset pysytte ajantasalla siitä mitä ravintoloissamme tapahtuu. 

P9010314.jpg

Moi Pomeliina, kerro vähän itsestäsi ja miten päädyit meille?

Moi! Oon kohta 27-vuotias graafikko ja asun ihanassa Siltasaaressa poikaystäväni kanssa. 
Päädyin hakemaan tätä paikkaa entisen työkaverin vinkistä. Työhaastattelu Bar Cónissa oli varmasti rennoin ja hauskin, jossa olen ollut, ja mulle tuli heti fiilis että tähän porukkaan haluan mukaan. Kaikki, joille olen uudesta työstä kertonut, ovat poikkeuksetta sanoneet, että tää kuulostaa ihan mulle tarkoitetulta työltä. Hyvä ruoka ja hyvä juoma on mulle ihan tärkeimpiä asioita. Opiskelin graafista suunnittelua Metropoliassa ja tein opparin trendien vaikutuksesta graafisen suunnittelijan työhön. Olin osan opiskelusta vaihdossa Utrechtissa, Alankomaissa.

We Are PR:llä olen ehtinyt touhuamaan vasta kolme päivää, mutta jo nyt tuntuu että tänne mun kuuluikin päätyä. Mulla on takana aika erilaista kokemusta; olen tehnyt näitä hommia suunnittelutoimistossa, arkkitehtuuritoimistossa, friikkuna ja museossa. Hyppäys taas ihan uuteen maailmaan tuntui siis tosi luonnolliselta. We Are Groupin ravintolat oli ennestään tuttuja, ja tunnustaudun varsinkin Sushibarin makien ja Storyn aamupalojen suurkuluttajaksi. Poikaystäväni on tavannut vanhempani ensimmäistä kertaa Bier-Bierissä, Vin-Vinissä taas kävimme ensimmäisillä treffeillä.

Rakastan sekä ulkona syömistä että kokkailua oikeastaan ihan yhtä paljon. Se missä suhteessa syön ulkona tai kotona vaihtelee vähän kausittain. Pääasiassa tulee kuitenkin kokkailtua ihan omassa keittiössä. Koetan panostaa keittiön varustukseen ja kaverit aina sanookin, että jos Pomeliinalta ei jotain välinettä löydy niin sitä ei tarvi. Tällä hetkellä ahmitaan tv:stä Australian Master Chef:iä ja jotenkin siitä inspiroituu tosi paljon myös kotikeittiössä.

Matkustellaan perheen ja kavereiden kanssa paljon. Matkoilla tärkeintä mulle on ruoka, onneksi myös matkakumppaneille. Varsinkin hyvät aamupalapaikat yritän selvittää etukäteen, koska aamiainen on mulle päivän tärkein ateria. Juon bloody maryn tai mimosan lähes joka aamupalalla (matkoilla). Jotenkin jalat jaksaa paremmin sen jälkeen koko päivän kävelyä :) Käyn raflojen lisäksi matkoilla aina paikallisissa ruokakaupoissa fiilistelemässä ja ostan mieluiten ruokaa tai juomaa tuliaisiksi.


Mistä tällä hetkellä inspiroidut
Australian Master Chef:stä; ahmitaan jaksoja kotona ja tekee koko aika mieli hääräillä keittiössä :D Mutta työn suhteen inspiroidun ulkona, varsinkin juoksulenkillä. Silloin kun ei oo mitään virikkeitä.

Mihin asioihin suhtaudut intohimoisesti
Suhtaudun intohimoisesti työhön. En oikein usko, että luovaa työtä voisi muuten tehdä. Työ on koko aika läsnä, pääasiassa vaan hyvällä tavalla. Niin, että imee ideoita kaikkialta ja kellon ympäri.

Minkä siistien juttujen parissa teet nyt duunia`?
Ekana mulla on työn alla mm. Bar Cónin lehti, josta oon tosi innoissani. Viinien etikettejä oon aina fiilistellyt ja on mahtavaa päästä nyt suunnittelemaan myös niitä. On myös huippua päästä kuvaamaan ja treenaamaan animointiskilssejä erilaisiin proggiksiin.

Mikä Pantone väri olisit?
Olisin joku hempeän vaaleanpunainen! Vaikka Pantone 700. Sellainen kiltti väri, kiltteys on tärkeetä.

Vinkkejä tuleville graafikoille:
Kannattaa kokeilla kaikkea, mihin tää ala antaa mahdollisuuden ja pysyä kiinnostuneena vähän kaikesta. Graafikon työhön kuuluu tosi olennaisesti pysyä ajantasalla siitä mitä tapahtuu, niin alalla kun maailmalla yleensä. Sit kannattaa etsiä sellainen asia, jolla pystyy nollaamaan aivot ja raivaamaan tilaa uusille ideoille.

P9060477.jpg