GRRR x Sushibar + Wine: 1 vuosi & 5 näyttelyä

P9140301.jpg

Jokaista Sushibar + Wine ravintolan seinää koristaa taide joka heijastaa omaa kaupunginosaansa. Fredan Sushibar + Wine tekee yhteistyötä kuvitustoimisto Agent Pekan kanssa. "Agent Pekka on suomalaiselle kuvittajalle ponnahduslauta maailmalle ja suomalaisille brändeille mahdollisuus työskennellä kansainvälisten tähtien kanssa" Korjaamon Sushibar + Winen seiniä koristaa Kulttuuritehdas Korjaamon kuratoima valokuvanäyttely. Uudenmaankadun seinällä on viisi kertaa vuodessa vaihtuva näyttely yhteistyössä Aalto -yliopiston Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa.

Yhteistyö on jatkunut niin kauan kuin muistamme ja siitä on ollut todella paljon iloa sekä asiakkaille että meille. Olemme tavanneet vuosien mittaan paljon lupaavia nuoria taitelijoita joista monista on tullut meidän kantiksia. On ollut myös ilo seurata heidän menestystä myös koulusta valmistumisen jälkeen. Tässä postauksessa kertauksena koko vuoden näyttelyt sekä taiteilijat

MIKÄ GRRR?

Grrr on Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Visuaalisen viestinnän muotoilun ainejärjestö, jonka pääasiallinen tehtävä on ollut opiskelijayhteisön vahvistaminen ja viihdyttäminen tapahtumajärjestäjänä. Lisäksi ainejärjestö on halunnut ylläpitää yritysyhteistyötä ja avata mahdollisuuksia opiskelijatöiden esittelyyn myös yliopiston ulkopuolella. 

"Sushibar + Wine on tässä toiminut erinomaisena yhteistyökumppanina. Opiskelijoille tämä yhteistyö on tarjonnut matalan kynnyksen hakea (usein ensimmäistä) omaa näyttelyä, kun yhteistyöllä on ollut selkeät ja toimivat raamit valmiina. Kokemus näyttelyprojektin alusta loppuun saattamiseen, aina teosten tekemisestä ripustamiseen ja kävijöiden palautteeseen, on palkitseva ja oppimiskokemuksena merkittävä. Näyttelyiden kautta opiskelijat ovat luoneet uusia kontakteja sekä myyneet teoksiaan ja näyttelyprojektit ovat usein päätyneet myös opiskelijoiden portfoliohin. -Ella Eiranto / GRRR"

P9140246.jpg

GRRR16: "Kausaatio" 14.9.–2.11

Kausaatio on syy–seuraussuhde eli kahden tapahtuman suhde, jossa toinen aiheuttaa toisen. Toinen tapahtuma on tällöin syy ja toinen seuraus. 

Monia syitä, monia seurauksia. Me yksitoista Aalto-yliopiston visuaalisen viestinnän muotoilun toisen vuosikurssin opiskelijaa kokeilimme kevään ja kesän 2017 aikana kausaatiota käytännössä: ensimmäinen meistä loi syyn, toinen seurauksen. Niinpä jokainen yhdestätoista teoksesta on seuraus edellisestä ja syy sen jälkeen tulleeseen. Kansankielellä kerrottuna, leikimme rikkinäistä puhelinta julisteteitse, ja lähes viiden kuukauden mittaisena aikana jokainen meistä näki vain edellisen tekijän luomuksen ja lähetti kuvallisen vastauksensa eteenpäin kohti seuraavaa vastaajaa.

Näyttelyn julisteet ovat esillä tekojärjestyksessä ja niistä voi tarkastella, mitkä elementit voivat siirtyä eteenpäin kuvallisen monologin kautta, etenkin kun yksinpuhelu on jatkunut useamman taiteilijan kautta. Katsojan arvioitavaksi jää, kuinka häilyvä tai vahva teosten välinen punainen lanka on, onko siitä lopussa enää jälkeäkään vai onko sitä koskaan ollutkaan. 

P8030534.jpg

Viivi Prokofjev: 27.7.–14.9.

Viivi Prokoflevin teos ei ole teos vaan kappale. Esittävä kuva, abstraktio ja teksti ovat sen erillisiä osia. Kuvassa on makeiskääre Salvador Dalín suunnittelemalla tunnuksella. Abstraktio koostuu löydetyistä kuvista. Teksti on Patricia Ann Keenanin ja James Cargillin Come On Let's Go kappaleeseen kirjoittamat sanat. 

P6080006.jpg

Terhi Adler: "Memorabilia" 8.6.–27.7.  


"Opiskelen neljättä vuotta Aalto Universityssä graafista suunnittelua, olin vaihdossa viime kesänä Japanissa - näyttelyni on muistokollaasi siltä ajalta. Se koostuu valokuvista, piirrustuksista, esineistä ja päiväkirjatyylisistä luonnoksista.  Vaihdon aikana opiskelin japanin kieltä ja kanji-kirjoitusmerkkejä, kalligrafiaa, sekä animaatiota. Olen tekemässä sarjakuva-albumia mun reissusta ja näyttelyssä on myös muutama sinne päätyvä sivu."

P4200308.jpg

Hilla Semeri: "Mermaids love Sushi" 20.4.–8.6. 


Hilla opiskelee graafista suunnittelua Aalto University School of Arts, Design and Architecture- koulussa toista vuotta ja on ollut kiinnostunut merenneidoista siitä lähtien kun näki Disneyn pienen merenneidon ensimmäistä kertaa. Näyttely kostuu kahdeksasta Hillan seinäkalenteriprojektissa olleista lempikuvituksista. Ei varmaan yllätä että tätä lahjakasta kuvittajaa innostaa runsas värien käyttö ja lapsekas meininki.

P3020042.jpg

Elina Nikkinen: "Zodiac Sign Posters" 2.3.–20.4. 

"Kuvitin jokaisen julisteen horoskooppimerkin elementtien mukaan, kuvat syntyivät flowssa, en suunnitellut niitä etukäteen. Opiskelen Aalto Universityssa neljättä vuotta visuaalisen viestinnän muotoilua ja tämä on minun ensimmäinen näyttely. Olen usein täällä syödessäni ihaillut taideseinää ja salaa toivonut saavani oman näyttelyn sille, tietämättä että seinä toteutetaan yhteystyössä -järjestön kanssa."