Andu avautuu pt7: Sushia Barcelonasta Uudenmaankadulle

HKA_1841.jpg

Kävi näin. Meillä oli Etelärannassa laadukas Raku Ya ravintola jonka sushit saivat asiakkailta kehuja, eikä syyttä. Näimme erityistä vaivaa tuotteen tuoreuden varmistamiseksi ja käytimme vain parhaita mahdollisia raaka-aineita. Lisäksi tiimissämme oli Suomen ehdottomasti kovimpia kalanleikkaajia. Emme kuitenkaan halunneet laajentaa Rakun aukioloaikoja lounaalle ja muutenkin halusimme ihmisten tilaavan myös lämpimän keittiön tuotteitamme.

Samoihin aikoihin mä vietin yhä enenemissä määrin aikaa Barcelonassa ja tutustuin paikallisiin ravitsemusliikkeisiin antaumuksella. Eräänä päivänä menin suositusten perusteella erääseen sushiraflaan Gracian kaupunginosaan. Alue oli silloin vielä kuin paikallisten oma pikku kylä kaupungin yläosissa. Löysin mestan ja astuin sisään ravintolaan joka oli sisustukseltaan kuin kulunut bodega jossa nyt vaan satuttiin tarjoilemaan helvetin hyvää sushia. 

Olin suoraan sanoen aluksi ihan kysymysmerkkinä siellä. Paikan ruoka ja sisustus ei mun mielestä kohdannut millään tavalla, kunnes tajusin mihin paikan suosio perustui. He olivat tehneet lokaali kuluttajalle sisäänkäynnin mahdollisimman helpoksi. Siinä missä sushi saattoi silloin vielä olla katalaanille hieman eksoottista, niin jännitystä lievensi tuttu sisustustyyli kylminen halogeenivaloineen ja loosseineen.

Muistan innostuneen puhelinsoittoni Matille “Mitäs jos tehtäisiin näin: tehdään meille luonnollinen tyylikäs skandinaavinen sisustus ja myydään siellä kaupungin tuoreinta sushia”! Matti hiffas heti ja niin ymmärsi myös Artek ja Marimekko jotka hyppäsivät siltä istumalta yhteistyökumppaneiksemme. Suunnittelutiimiä täydennettiin vielä supergraafikkolupaus Johannes Ekholmilla, sisustusarkkitehti Eliisa Korpijärvellä ja Sushibarin kuosi tilattiin tietenkin Barcelonan tutulta Pietari Postilta. Sushibar rupesi toden teolla hahmottumaan. Mikä meidän versiossa on nerokkaampaa kuin Barcan esikuvassa oli se, että suomalainen ja japanilainen estetiikka on hyvin lähellä toisiaan joten mielestämme sisustus ja ruoka kohtasivat meillä paremmin.

Uudenmaankatu

Lokaatio löytyi vihdoin kovamaineiselta Uudenmaankadulta ja kun joulukuun ensimmäinen päivä 2009 avasimme ovet, niin suureksi iloksemme siellä odotti 10 metrin jono. Meno oli kovaa ja pysyimme kuin pysyimmekin vauhdissa mukana ja siitä eteenpäin Uudenmaankadun Sushibar on ollut We Are Groupin henkinen sydän. 

Freda

Halusimme avata hyväksi todetulle konseptille uuden osoitteen ja alle vuoden sisään löysimmekin lokaation Fredan torilta. Tässä vaiheessa konseptia täydennettiin pientilaviineillä ja nimi muutettiin lopulliseen muotoonsa Sushibar + Wine. Ei ainakaan tarvitse kenenkään ihmetellä, että mitä ton nimisessä ravintolassa oikein myydään? Samalla aloitimme hedelmällisen yhteistyön WWF:n kanssa ja olimme ensimmäisiä luopumaan uhanalaisista eläimistä kuten tonnikala ja ankerias. Ylpeänä myymme vain sertifioituja kaloja jotka on kalastettu fiksusti terveistä kalakannoista. 

Kokeilimme myös jossain vaiheessa siipiämme Linnanmäellä Kattilaksi ristityssä food courtissa, jossa saimme kunnian olla Michelin tähti sikermän keskellä. Luovuimme kuitenkin lokaatiosta kahden kesän jälkeen kun kysyntä ja tarjonta ei kohdannut odotetulla tavalla. Sääli, koska siinä oli oikein mukava idea takana tehdä Lintsistä uusi kaupunginosa mikä houkuttelisi myös lokaaleja syömään.

Korjaamo

Kulttuuritehdas Korjaamo oli meille mukava avaus missä pääsimme kovasti arvostamaamme ympäristöön tuomaan kortemme kekoon. Tie osoittautui kuitenkin kiviseksi kun vuokranantajamme ajautui yrityssaneeraukseen ja meidän niskaan rapsahti kokoomme nähden megalomaaniset luottotappiot. Päätimme kuitenkin hakata päätä Korjaamon seinään ja punnertaa sieltä ylös. Hyvä näin, koska alun hankaluuksien jälkeen olemme viihtyneet Töölössä erittäin hyvin ja esim leffateatterin ilmestyminen naapuriksemme ei tietenkään ole haitannut ollenkaan.

Nyt on mahtava hetki käsillä. Olemme vihdoin allekirjoittaneet vuokrasopimuksen uudelle Sushibar + Wine ravintolalle Helsingin keskustaan. Energian ja kokemuksen määrä kun suunnittelemme on uskomatonta. Tämä on todellinen HAPPY PROJECT isoilla kirjaimilla. Lupaamme jatkaa samaan malliin ja tehdä kaikkemme asiakkaidemme eteen. Tällä innostuksen määrällä ei voi tulla keskinkertaista. 

FullSizeRender 34.jpg