2 x After Work Helsingissä

1. Aperitivo Vin-Vin

Oletko käynyt Italiassa ja saanut kokea heidän paikallisen aperitivon? Niin mekin. Mikä olisi parempaa kun työpäivän jälkeen ennen dinneriä tai kotiaskareiden pariin menemistä tavata ystäviä, nauttia lasi tai kaksi hyvää viiniä sekä napostella herkkuja ja vielä ehtiä kotiin hyvissä ajoin ennen kymppiuutisten alkamista. Viinibaari Vin-Vinin rakastettu joka keskiviikkoinen Aperitivo palaa kesätauolta 16.8.  Konsepti on yksinkertainen, tilaa lasi viiniä niin me tarjoamme pitkältä tiskiltämme tarkoin valikoituja herkkuja artesaanitoimittajilta Bravo Gourmetilta, Patisserie Teemulta ja Markukselta sekä Ravintola Storylta.

Mikä ihmeen Aperitivo?

On vaikea tarkkaan sanoa mistä aperitivo kulttuuri juontaa juurensa mutta on sanottu että konseptin on keksinyt vermutin isä, Antonio Bendetto Carpano, Torinossa vuonna 1786. Edelleen tänä päivänä Aperitivolla on tärkeä rooli Italialaisessa kulttuurissa.  Siinä on kyse yhtä paljon juomasta ja naposteltavasta kun myös kuulumisten vaihtamisesta ystävien kanssa. Aperitivo-kulttuuri sykkii jokaisessa isossa kaupungissa Italiassa, joskin se on enemmän tunnettu pohjoisemmassa italiassa; Milanossa, Torinossa ja Roomassa. 

Sana Aperitivo on nimi sekä rituaalille jossa mennään lasillisille ennen illallista sekä juomalle joka nautitaan tämän rituaalin aikana. Aperitivo-sana tulee latinalaisesta verbistä 'aperire' joka tarkoittaa 'avata' joka tässä yhteydessä tarkoittaa sitä että herätetään ruokahalu. Italiassa tätä ruokahalun herättämistä kuvaillaan usein siihen sensaatioon kun ilmassa leijuu öljyssä tirisevä valkosipuli tai kun uunissa paistuu lempikakku.  Saattaa tuntua hieman hassulta herättää ruokahalu juomalla ja naposteltavilla mutta italialaiset uskovat että ruokahalu herää sitä mukaan kun syö. Aperitivon idea ei ole korvata illallista ja vaikka meillä ei lasketa - niin yleensä lasillista vastaan saa täyttää lautasen yhden kerran. 

Mitä Vin-Vinin Aperitivossa on tarjolla?

Tiskillä on aina Storyltä ruokaisa salaatti, Patisserie Teemun & Markuksen ihanaa juureen leivottua maalaisleipää sekä levite. Lisäksi tiskiltä löytyy valikoima leikkeleitä ja juustoa Bravo Gourmelta, joka on kahden suomalaisen herran perustama yritys joka maahantuo korkealaatuisia, käsin valittuja herkkuja suoraan tuottajilta herkuttelijoille. Herrat pitävät huolen siitä että Vin-Vinin vitriinistä löytyy myös Aperitivon ulkopuolella, päivittäin valikoima herkullisia juustoja ja leikkeleitä.

Miten Vin-Vinin Aperitivo toimii? Saavu keskiviikkona klo 16 ja 18:30 välillä ja tilaa tiskiltä lasillinen viiniä. Suosittelemme avarakatseisuutta - ammattitaitoinen ja perehtynyt henkilökuntamme auttaa enemmän kun mielellään sinua löytämään uuden suosikin. Viinilasin kera saat lautasen jonka kanssa voi suunnata aperitivo tiskille. Tervetuloa!

Vin-Vin
Kalevankatu 6
00100 Helsinki


2. Pintxo After Work - Bar Cón

Korttelin Bar Cónissa, Kampin Kauppakeskuksen 5. kerroksen päällä leijuvassa lautassa vietetään Pintxo After Workia keskiviikosta perjantaihin. Päivittäin vaihtuvat DJ:t laittavat levarit pyörimään tasan kello 17 ja tarjolla on herkullinen valikoima cocktaileja, pientuottajien viinejä sekä -oluita, sekä pohjoismaiden laajin vermut-lista.  Pintxo After Work diiliin kuuluu juoma (puna- tai valkoviini, cava, vermut tai olut) sekä kaksi pintxoa hintaan 12€.

Mikä Pintxo?

Sana pincho tulee verbistä pinchar, lävistää. Baskimaassa käytetty nimi pintxo juontaa juurensa samasta sanasta.. Lue täältä lisää

Mitä Bar Cónin Pintxo-listalta löytyy?

Tarjolla on ihanien espanjalaisten juusto - ja leikkelelajitelmien lisäksi laaja valikoima herkullisia pintxoja.

  • Ensiluokkaista 00 L’Escala-anjovista ja pan con tomate- tomaattileipää
  • Kylmäsavustettua lohta, tuorejuustoa ja kapriksia
  • Hiiligrillattua Piquillo-paprikaa Navarrasta
  • Pala perinteistä espanjalaista perunamunakasta.
  • Kauden sieniä maustettuna persiljalla, valkosipulilla ja pinjansiemenillä
  • Käsinleikattua härkätartaria maustettu “à la minute”

Tervetuloa!

Bar Cón
Kortteli, Kamppi Shopping Centre 5th floor
Urho Kekkosenkatu 1