Iiriksen superskillsit

Tänä päivänä We Are Group -perheeseen kuuluu kuusi ravintolaa, kaksi baaria sekä Viinitie, viinien ja oluiden maahantuontiyritys. Perheemme on viime vuosina kasvanut vauhdilla, työllistämme tällä hetkellä noin 130 työntekijää, joilla kaikilla on joitain ”salaisia superskillsejä”. Meille on tärkeää löytää nämä taidot, jotta voimme tarjota jengillemme välillä omien työtehtävien ulkopuolelta tehtäviä. Meidän porukassa on taitavia kuvittajia, valokuvaajia, kirjoittajia, kukkamestareita, videonikkareita, muusikoita jne.

Tänään halusin kertoa teille yhdestä niistä. Tässä on Iiris, Story Korttelin pirtsakka tarjoilija, jonka kädenjälki näkyy useassa ravintoloissamme. Bongasin Iiriksen ensimmäisen liitutaulukuvituksen ja nappasin mimmin heti meille ”hovikuvittajaksi”. Iiris on piirtänyt meille tapahtumabannerin, tauluja ja työskentelee nyt uuden We Are Group -kartan parissa. Sen voitte pian napata mukaan kaikista ravintoloistamme.

Iris on 19 vuotias, alunperin Järvenpästä kotoisin oleva mimmi, joka on työskennellyt Korttelin Storyssa avauksesta lähtien. "Muutin Helsinkiin kun pääsin kuvataidelukioon. Olen käynyt sekä yläasteen että lukion kuvispainotteisena. Olen aina rakastanut piirtämistä. Mun täti on kuvataitelija Elina Merenmies, - sen duuneja olen tuijotellut pienestä lähtien. Koko meidän perhe on tosi hyviä piirtämään, varsinkin mun broidi, joka on Kauppahallin Storyssa kokkina. 

Lukion jälkeen aloitin heti Storyssa, minulla oli valmistumisen jälkeen itseasiassa vain yksi välipäivä. Päädyin Storyyn koska mun sisko tunsi keittiöpäällikön Joonaksen, johon tutustuin. Joonas ehdotti, että hakisin uuteen Korttelin Storyyn töihin.

Rakastan olla osa Storyn jengiä koska siellä saa olla just oma itsensä

Aina kun tulee työvuoroon on joku innoissaan siitä, meillä on tosi hyvä yhteishenki. Ja jos on hyvä jossain, niin sitä saa tehdä. Mä kuvitan meillä liitutaulut.

Parasta Storyssa on aamiaiset. Mun täydelliseen aamiaiseen kuuluu portobello eggs benedict, jogurtti ja granola sekä helvetin iso lasi tuorepuristettua mehua. Meidän uudet smoothiet on kans ihania, mango-chilismoothie on parasta mitä löytyy, kun sitä on tiskissä, niin tilaan aina!

Paahdetut perunat ja aioli on mun heikkous, niiden kanssa syön Season Burgerin, jossa on tryffelimajoa ja paprikarelissiä. Juomaksi Muscadet tai Akuutti Riesling.

Iiriksen normipäivä

6:40 herätys! Mun aamurutiini on se, että herään 20min ennen kuin työt alkaa, vedän vaatteet niskaan, sutasen vähän ripsaria ja juoksen Vaasankadun metriksille.

7:00 saavun töihin, siellä keitän kahvit ja syön granolaa tai uunipuuroa sekä juustosämpylän ja teen ravintolan aamutoimet.

15:00 pääsen töistä ja meen usein hengailee frendien duunipaikoille (koska kaikki on ravintola-alalla). Mun kaveri on Hernesaaren Birgitassa töissä ja siellä mä usein istun ja piirrän sekä kirjoitan tarinoita, tekstejä, runoja tai lyriikoita.

Meillä on kolmen mimmin ydinjengi. Asutaan kaikki kalliossa ja suhataan sitten yhdessä paikasta toiseen, tai hengaillaan jonkun luona ja kaikki tekee omia juttuja; joku kirjoittaa blogia, toiset ompelee, piirtää tai käsittelee valokuvia.

Kun tuun kotiin illalla teen ruokaa itselleni ellen ole ottanut töistä mukaan jotain. Mun bravuuri on helppo pasta johon tulee avokadoa, kikherneitä, pinaattia, limeä ja korianteria, nam! Iltaisin tykkään käydä myös kävelemässä ja fiilistelemässä luontoa ja kesän tuoksuja.

Isona haluan tehdä taiteiden parissa töitä. Mua kiinnostaa tosi paljon animaatio, uskon, että perinteisen kuvataitelijan ammatti on vähenemässä, kouluissa painotetaan paljon videotaiteeseen ja valokuvaukseen.

Mulla on visuaalinen muisti, muistan jälkeenpäin täysin miltä joku tilanne on näyttänyt ja pystyn kuvittamaan sen. ”Ollaan esimerkiksi frendien kanssa syömässä ja joku upea ihminen kävelee ohi, muistan millainen väri on ollut ilmassa sillon ja minkä värisiä vaatteita on näkynyt kaupungilla. Mulla on sketchbook aina mukana ja piirrän sinne nopeasti luonnoksen tilanteesta jonka sitten viimeistelen himassa.

"Tiedän, että haluan jatkaa taiteen opiskelua jossain vaiheessa. Storyssa on siihen asti hyvä olla, hengitän hetken ja haen sitten kouluun.  - Iiris