Andu avautuu pt5: 5 vinkkiä how to onnistua

P7022149.jpg

Olen joskus erehtynyt luulemaan, että “kun saan tän proggiksen valmiiksi, niin sitten helpottaa”. Näin jälkikäteen on turvallista todeta, että onneksi ei helpottanut. 

Mä sain kerran mun anopilta lahjaksi sellaisen 10 vuoden kalenterin. Jos sulla ei vielä ole sellaista, niin suositelen lämpimästi. Siihen kirjoitetaan siis lyhyt muisiinpano per päivämäärä ja siitä näkee sitten kätevästi yhdellä silmäyksellä mitä on tehnyt samana päivänä menneinä vuosina. Auttaa kummasti jaksamaan kun vertaa nykyhetkeä siihen mikä tilanne oli vuosi sitten. Niin kauan kuin voi todeta, että onpas asiat mennyt mukavasti eteenpäin ja onpas minulla syytä olla onnellinen, niin voi rauhassa todeta, että suunta on oikea.

Istun tällä hetkellä Storyn terassilla ja nautin niin harvinaisesta auringon paisteesta. Korttelin avaamisen jälkeen mä olen työstänyt vahvasti uutta projektia joka on todella haastanut minua. Lopputulos on edelleen äärimmäisen epävarma, mutta juuri tämän teekupin äärellä tuntuu siltä, että se ei välttämättä ole edes pääpointti. Voin hyvällä omatunnolla sanoa antaneeni kaikkeni ja sen pitäisi riittää. Hyvä fiilis.

Listaukset kun on 2017 muotia niin tässä mun viimeisen puolen vuoden innoittamat, spontaanit 5 pointtia yrittäjälle.

1) Unelmoi

Jos et yrittäjänä itse inspiroidu sun omasta visiosta, niin lopeta samantien. Unelmat on yrittäjän aurinkoenergia. Ympäripyöreät maalailut ei riitä vaan pitää olla yksityiskohtaisia tavoitteita sekä viiden vuoden päähän, että ensi viikonlopulle. 

2) Priorisoi

On päivänselvää, että kaikkea ei voi eikä kannata tehdä itse. Kannattaa siis identifioida mikä on välttämätöntä unelmien saavuttamiseksi ja keskittyä siihen. Nämä asiat pitääkin sitten tehdä paremmin kuin kukaan muu.

3) Älä anna periksi

Kun tunnet itsesi ja olet varma asiastasi niin on aika ajaa käärmettä pyssyyn. Usein pitää tehdä isompia uhrauksia kuin mitä oli toivonut, mutta päätökset eivät koskaan saa olla ristiriidassa omien pohjimmaisten arvojen kanssa. OBS! Älä kuitenkaan ole tyhmä - jos sun idea ei saa vastakaikua niin siinä on todennäköisesti jotain pielessä.

4) Älä tee mulkkujen kaa duunia

Elämä on liian lyhyt urpojen kanssa hengaamiseen. Kaikkien kanssa ei tarvitse olla sydänystäviä, mutta oikeasti antoisat proggikset tehdään poikkeuksetta hyvällä jengillä. Tässä varmaan konkretisoituu parhaiten se niin sanottu yrittäjän vapaus.

5) Tee se niinku tekisit sen teeveeseen

Ole edustamasi elämäntapa ja anna palaa. Muista, että suurinta osaa ihmisistä ei kiinnosta onko sulla ollut kesälenssua vaan miten sun edustamasi brändi, aka isokuva, voi.

 


Matti istuu tossa mun vieressä. Me ollaan menestyksellä pidetty kiinni meidän keskiviikkoaamusessioista ja yhteistyö sujuu varmaan paremmin kuin koskaan. Aika hyvin ottaen huomioon, että ollaan oltu yhtiökumppaneita toistakymmentä vuotta.

Loppukaneettina todettakoot että We Are Blogin kirjoittaminen on ollut todella hauskaa. Toivottavasti se on antanut hieman syvemmän kuvan meidän jengin tekemisistä. Tämän kappaleen myötä me jäädään nyt kesätauolle ja palataan elokuussa asiaan. Kaikki meidän ravintolat palvelee teitä läpi kesän joten eiköhän me törmäillä kuitenkin. Sain juuri eteeni lasin sampanjaa joten gotta go.. Hyvää kesää!

-Andu