We Are Burgers!

Kuka ei rakastaisi burgereita! Burgereihin suhtaudutaan intohimolla, myös meillä. Monet ihmiset jahtaavat ympäri maailmaa sitä täydellistä burgeria, eräs sellainen henkilö nosti juuri Story Burgerin maailman TOP 3 listaan. Story burger on ollut listalla alusta alkaen, niin Vanhassa Kauppahallissa kun Korttelissakin. OX:in burgeri "THE OX BURGER" laitettiin ensimmäiselle lounaslistalle jossa se sai niin suuren suosion että se päätettiin jättää pysyvästi lounaslistalle. 

Helsingin Uutiset etsi taannoin kaupungin parasta burgeria. Äänestyksessä oli mukana yli 60 paikkaa, mukaan lukien Story ja OX. Mitkä asiat sitten yhdistävät Story Burgeria ja OX Burgeria ja tekevät niistä niin suosittuja? Erinomaisessa burgerissa pitää olla kohdallaan kaksi perusvaatimusta: parhaat raaka-aineet ja kunnon grilli.

Sämpylä on burgerin tärkein osio. Meillä se on aina Patisserie Teemu ja Markuksen Briossi - kun sitä on kerran maistanut, ei halua enää muuta! Poikien versio leivotaan piimään, joka tuo sämpylään hapokkuutta ja rakennetta.  Sämpylän tärkein tehtävä on pitää paketti kasassa ja imeä itseensä ihanat kastikkeet. Hyvää sämpylää purtaessa täytteet eivät saisi lennellä pitkin pöytää, se ei saa olla liian pehmeä eikä liian kova. Sämpylät voidellaan voilla ja pinta paahdetaan rapeaksi.

Pihvi on burgerin tähti. Kävimme Storyn ja OX:in kokkien kanssa alkuvuodesta lihatoimittajamme Bergfalkin AB:n luona Tukholmassa tutustumassa heidän tiluksiin ja samalla räätälöimme oman burgeripihvimme.  Meidän pihvi sisältää Black Angus -naudan lapaa, rintaa ja etuselkää oman reseptiikan mukaan. Rasvaprosentti on aina vähintään 15%. Irlantilainen Rangers Valley Black Angus on tunnettu hyvin marmoroidusta lihasta ja se on raikkaan makuista.

Pihvi grillataan grillissä täydelliseksi ja jätetään sisältä punertavaksi. Erinomainen pihvi on yhtä iso kuin sämpylä, jotta jokainen suupala olisi täydellinen.

OX-BURGER

Briossi, 160g Black Angus-pihvi OX:in omalla Ras El hanout seoksella maustettuna, 14kk kypsytettyä goudaa, Harissa-majoneesia ja Myrttisen suolakurkkua.

Saatavilla OX:ista lounasaikaan, maanantaista perjantaihin 11-14. Sivussa tarjotaan grillattu baby gem-salaatti, rapeaksi paahdettua OX:in omaa pancettaa ja sinihomejuusto-majoneesikastiketta. 

"Burgeria saa vaan lounaalla ja paras ja erilaisin mitä löytyy HKI!"

"Fine dining ravintolan perjantain lounaslistan suosikki vaadittiin koko viikon listalle. Marokkolainen majoneesi, itse jauhettu luomupihvi. Yksinkertaisen nerokas. Olen vienyt yli 20 asiakasta ja yllättänyt heidät Stadin parhaalla burgerilla."

STORY BURGER

Briossi, 160g Black Angus-pihvi, kypsytettyä cheddaria, suolakurkkua, marinoitua punasipulia, salaattia, tomaattia ja limemajoneesia.

Storyn burgereita saa Vanhasta Kauppahallista lounasaikaan 11-15 sekä Korttelista lounaasta sulkemiseen asti.

"Burgeri ja niiden kylkeen tarjoillut ihanat aioli-perunat on kiistämättä kaupungin paras hampurilaisateria. Makuelämys on huikea: briossisämpylä on pehmeä ja hyvänmakuinen, pihvi murea ja maukas ja kastikkeet omaa laatua. Aina varma valinta, enkä käy enää missään muualla purilaisilla :) plussaa kivasta näköalasta kattojen yllä!"

"Aina yhtä hyvä laatu ja mahtava grillin maku burgerissa, mikä tekee siitä ainutlaatuisen. Sopivan kypsä ja mehevä. Iso plussa hyvästä juustosta."

Kauppahallin Storyssa on ihan _törkeän_ hyvää burgeria! "Lihaburgeri on yksinkertaisesti vain täydellinen: briossisämpylä on ihanan maukas, eikä liian höttöinen, pihvi on tukeva ja aivan erinomaisesti maustettu (yleensä hamppareissa ei ole mausteita lainkaan tarpeeksi) ja kaiken kruunaa mieletön kastikesoosisössö - ei aavistustakaan, mitä siinä on, mutta ostaisin sitä kotiin ämpäreittäin jos voisin! Aion ehdottomasti matkustaa tänä kesänä lounasaikaan töistä ratikalla Kauppatorille ihan vain tämän burgerin tähden."

Täydellinen leipä ja oikeat täytteet. Mehukas!,

Monipuoliset, idearikkaat ja freshit ainekset. Hyvä sijainti.

Simppeli laadukkaista raaka-aineista tehty mehevä ja yksinkertaisesti paras burgeri.

Kaupungin paras sämpylä, suussa sulava Teemun ja Markuksen patisserien briossi ja täydellisillä täytteillä.

Burgerit on meheviä, sämpylä osa tarpeeksi rapeaa ja sopivan kokoisia.

Pihvi aina mehevä, lisukkeina raikasta salaattia, freesiä coleslawta tai perunoita.

VEGE BURGER

Grillattu portobello, paahdettua paprikaa, kypsytettyä cheddaria, salaattia, tomaattia, suolakurkkua, marinoitua punasipulia ja basilika-herkkusienimajoneesi

"Savuisesta grillistä makua imenyt portobellosieni toimii burgerin pihvinä järjettömän hyvin. Sen ansiosta ravintola Storyn portobelloburgeri saattaa olla maailman, no, ainakin Helsingin paras vegehampurilainen." Glorian Ruoka & Viini

"Vegeburgeri on aina yhtä hyvä ja maistuva. Iso portobellosieni korvaa pihvin paremmin kuin nenä istuu päähän. Uusi tulokas avocadoburgeri jossa sämpylä korvataan avocadolla on täydellinen! Storyn burgerit paistetaan hiiligrillissä ja se myös maistuu."

Hävettää myöntää, mutta olen nyt kahden viikon sisällä syönyt kyseisen annoksen neljä kertaa. Patisserie Teemu & Markuksen sämpylän välistä löytyy puuhiiligrillissä grillattu portobellosientä, kasviksia ja herkkusienimajoneesa. Kombo on niin suussa sulava, että en ole vielä maistanut tätä parempaa burgeria missään! Niin hyvää se on, että voisin syödä näitä kaksi putkeen, mutta en kehtaa.
-Kriselda / lily.fi

WÖGÄ BURGER

Story Burger tai Vege Burger avokadonpuolikkailla sämpylän sijaan.

"Uus tuote "wögä burger" on nerokkainta ikinä."

"Olimme viime lauantaina Stoorissa. Vaimo otti Wögän vegenä ja minä Wögän pihvillä. Molemmat vaihtoehdot erittäin onnistuneita!"

"Selkeesti selkein! Myös innovatiivinen, gluteeniton, hiilariton - Wögä Burger."

.T-BURGER

Vanhan Kauppahallin Storyn merinäköalaterassilla grillataan hiiligrillissä .T-burgereita Hip Hop & Burgers kesäklubin aikana joka kesäperjantai ajalla 2.6-25.8. .T-logolla polttoleimattu burgeri on klubin suojelijan, muotoilija-suunnittelija TEBIAN:in käsialaa. Tälle kesälle burgeri on herran mukaan kokenut renesanssin, ja on paras ikinä. Kesän 2017 versio julkaistaan avajaisissa perjantaina 2.6.