Andu avautuu pt4: Ennakkoluuloton madon nappaa

Andu

Istun Allegrossa matkalla Helsingistä Pietariin. Häpeäkseni myönnän, että en ole ikinä käynyt Venäjällä. Käsitykseni on, että en missään nimessä ole ainoa sukupolveni edustaja jolle itä-naapurimme on täysin vieras. Saslikin kabinettia ei lasketa. Juna nytkähti juuri Lahdesta eteenpäin ja tuntuu jotenkin päättömältä, että pian olen miljoonakaupungissa. Olen eläessäni saanut reissata kiitettävästi, mutta suoraan sanoen tämä reissu jännittää tavanomaista enemmän. Tavoitteeni tälle matkalle on, että neljä päivää Pietarissa laajentaa pohjoista reviiriäni ja konkretisoi minulle naapurimme olemassaolon. Haluan ihastua Pietariin ja palata sata kertaa takaisin.

Kategorisoin itseni ihmiseksi joka haluaa elämältä paljon ja on valmis näkemään vaivaa sen eteen. Yrittäjänä tämä konkretisoituu usein uusien haastavien projektien muodossa jotka vievät yritystä eteenpäin. Oma kehitys tapahtuu siinä samalla kun pääsee haastamaan itseään. Mut tuntevat ihmiset saattavat tietää, että välillä kyllä kiihdytän oppimistani myös erilaisilla kursseilla (all hail veneen diesel moottori -kurssi). Yrittäjätarinaa kertoessa muistetaan tietenkin mainita onnistuneet hankkeet ja suurimmat saavutukset. “Aina enemmän ja yhä isompaa” tuntuu olevan se imago mitä rakennetaan.

Totuus on kuitenkin se, että välillä jotkin tarinat tulevat päätökseen.

Tänään on minulla yrittäjänä sellainen päivä. Olemme päässeet sopimukseen liiketoimintakaupasta jossa keikkamyyntifirma Rähinä Live myy liiketoimintansa Fullsteam Agencylle. Olen kaikinpuolin onnellinen tästä kaupasta, mutta antakaa minun vähän aikaa rypeä nostalgiassa. Me perustettiin Rähinä Records vuonna 2003 koska uskoimme itse pystyvämme julkaisemaan suomalaista hip hop musiikkia paremmin kuin isot levy-yhtiöt. Tytäryhtiö Rähinä Live perustettiin 2011 myymään meidän omien ja muiden mielenkiintoisten artistien keikkoja. Reilussa kuudessa vuodessa Live toimintaa ehdimme siirtää pitkälle toistakymmentä miljoonaa euroa livenälkäisen yleisön taskusta artistien, muusikoiden, teknikoiden, kuljettajien ja muiden kulttuurin eteen töitä paiskivien taskuihin. Ei mikään pikku homma. Hyvä fiilis siitä, että tarinaa jatkaa juuri Fullsteam jonka tekemisiä olen aina pitänyt kovassa arvossa.

Aina luopuminen ei ole mennyt yhtä iloisissa merkeissä. Monesti olemme esim raflapuolella joutuneet toteamaan, että on aika siirtyä eteenpäin. Raku Ya, &Dine, Sushibar + Wine Linnanmäki, Story Deli, Johans, Vinyl ovat kaikki proggiksia jotka ovat aikoinaan merkinneet meille todella paljon, mutta olemme syystä tai toisesta päätyneet jättämään ne taaksemme. Älkäämme unohtako ilmaisjakelulehti We Are Helsinkiä jonka markkinat suli altamme 6 toimintavuoden jälkeen. Ilman näitä projekteja emme kuitenkaan olisi Matin kanssa yhtä vahvoja yrittäjiä kuin tänä päivänä. Haasteelliset ajat opettavat kuitenkin aina huomattavasti enemmän kuin ns. hyvät ajat.

Nyt kuitenkin ollaan taas uuden äärellä. Ensi viikolla meillä on kriittiset paikat yhden uuden projektin kanssa, joten wish me luck. Ja pian edessäni aukeaa suuri ja mahtavat Pietari jossa minua odottaa rakas kolleegani Ville Relander. Ja kyllä, Ville edustaa kilpailijaamme Royal Ravintoloita, mutta entäs sitten. Yksi asia mitä tässä matkan varrella ainakin on oppinut on, että yhteistyö ja avoimuus ovat avain asioita nykyaikaisessa liike-elämässä menestymiselle.

Harasoo jo soromnoo ja ennakkoluulottomasti eteenpäin!

-Andu