Coravin Revolution @ Vin-Vin

Vuonna 2012 Helsingissä oli ravintoloita, joista sai hyvää viiniä, mutta viiniin keskittyvää baaria ei ollut. Kun Vin-Vin avattiin toukokuussa 2012 huomattiin nopeasti, että kunnon viinibaaria oli kaivattu.

Vin-Vinin ravintolapäällikkö Oscar Borgesin rakkaus viinejä kohtaan heijastuu vahvasti viinilistaan. ”Me etsitään mielenkiintoisia pientuottajia, jotka tekevät hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia viinejä.” 

Viinejä etsitään tuottajilta, jotka ovat tuttuja tietynlaisesta tyylistään, viinejä jotka ovat alkuperälleen tyypillisiä. Viinin valmistuksen prosessi määrittää myös miten viini ikääntyy. Esimerkiksi Barolon ja Riojan alueen viinit ovat tehty hyvin kehittyviksi, jolloin nämä viinit eivät välttämättä ole nuorena parhaimmillaan.

Oscar tilaa paljon arvoviinejä ulkomaisista nettikaupoista, jotka taas keräävät viinit sieltä täältä. Nettikaupat löytävät viinejä pienistä viinikaupoista ja ihmiset myös tarjoavat omia kokoelmiaan, mm. konkurssiin menneistä ravintoloista ja kuolinpesistä. Näiden löytöjen lisäksi viinilista koostuu Viinitien ja muutaman muun viinitukkurin maahantuomista tärpeistä.

P4271339.jpg

The Coravin Revolution

Ennen Coravinin tuloa ravintoloilla oli hyvin rajallinen mahdollisuus myydä arvoviinejä. Avattiin yksi tai kaksi pulloa kerrallaan auki normaalin viinilistan rinnalle. Sitten niitä myytiin "tiskin alta" niille jotka osasivat kysyä jotain erikoisempaa. "Kun Coravin saapui Vin-Viniin marraskuussa 2015, otettiin se aluksi palvelutuotteeksi. Listalle tilattiin vähän kypsempiä viinejä ja katsottiin kuinka ne otettiin vastaan. Alussa tilattiin varovaisesti 40 pulloa ja ne menivätkin todella nopeasti. Sitten alkoi pikkujoulukausi, joka räjäytti potin.”

Vin-Vininkin viinikaapin sisällön mullistanut Coravin-viinilaite mahdollistaa viinin tarjoilun ilman korkin avaamista. Coravin-laite tekee ohuella neulalla pienen, lähes huomaamattoman reiän korkkiin joka sitten umpeutuu korkin joustavan ominaisuuden ansiosta. Kun viiniä kaadetaan neulan läpi, Coravin-laite korvaa pullosta kaadetun viinin argonkaasulla. Happi ei pääse vaikuttamaan viiniin ja viinin säilyttämistä voi jatkaa jopa vuosia.  

Coravinin myötä asiakkaista on tullut seikkailunhaluisempia. Sana kiri suusta suuhun ja Vin-Viniin löysi kokonaan uusi asiakaskunta, joka juo viinejä pelkästään Coravin-listalta. Vin-Vinin Facebook-sivuilla aloitettiin myös Viikon viini -postaussarja, jossa esitellään viikottain yksi Coravin-tärppi.

Vin-Vinissä Coravin-viinin tarjoiluannos on 8 cl. "8 cl on hyvä tastingmäärä, siitä riittää useampaan kulaukseen, jolloin viinin voi myös antaa kehittyä hetken lasissa ja maistella sitten eroa.”

Oscarin mukaan Vin-Vinissä pyritään aina siihen, ettei asiakkaan tarvitse itse valikoida viiniä.  ”Me valitsemme asiakkaalle viinin, josta hän varmasti pitää. Hyvän viinin löytämisessä fiilis on vähän sama kun ensimmäisen mittatilauspuvun teettäminen, viini istuu täydellisesti omaan suuhun"

Vanhojen vuosikertojen nauttiminen on varmasti mieleenpainuva elämys, joka tuo pientä luksusta arkeen.  ”Meillä käy paljon asiakkaita, jotka haluavat palkita itsensä työviikon jälkeen lasillisella jotain oikein hyvää viiniä”. Tällä hetkellä lasimyynnissä vanhin viini on vuodelta 1989 ja pullomyynnissä vuodelta 1968. 


Coravin kotiin?

Vin-Vinissä myydään Coravin Model 1 -laitteita hintaan 199€.
Pakettiin sisältyy laite sekä kaksi kaasupatruunaa. Yksi patruuna riittää noin kolmeen pullo


P4271352.jpg

Teemat

Vin-Vinissä järjestetään erilaisia teemakuukausia, jolloin tarjolla on perusvalikoiman lisäksi teemaan sopivia viinejä.  

"Meillä on tällä hetkellä perusvalikoimassa noin 70 eri viiniä lasimyynnissä. Huhtikuun teemana oli pinot noir, joita meiltä löytyy listalta noin viisi nimekettä. Coravinin ansiosta voitiin ostaa teemakuukaudelle lisäksi 6-7 jännittävää viiniä.

Toukokuun teemana on kuohuviinit, kesä on taas rosén aikaa ja elo-syyskuussa juodaan rieslingiä!

Vin-Vinin Kellarikabinetti

Vin-Vinin alakerrassa on upea kellarikabinetti, jonka saa varata omaan käyttöön 100€ myyntitakuulla. Pöydän ympärillä on tilaa 10 hengelle. Täydellinen etkoille, synttäreille, firman tilaisuuksiin yms. Teemme myös räätälöityjä tastingejä asiakkaan tarpeen mukaan. vin@vin-vin.fi