Sushibar + Wine - Kevätuutuuksia ja comebackejä!

Kevät on uuden aikaa – myös Sushibar + Wine ravintoloissa. Meidän kolmen ravintolan keittiömestarit istuivat yhdessä alas suunnittelemaan uusia menutuotteita ja upeita kausiherkkuja. Apunaan heillä oli asiakkailta saama palaute, Satokausikalenteri sekä WWF:n kalaopas.

Sushia sesongin ehdoilla!

Olemme ottaneet Satokausikalenterin apuvälineeksi uusien annosten suunnitteluun. Sesongin hyödyntäminen on herkullisempaa ja ympäristöystävällisempää. Uusissa tuotteissa maistuu mm. papaija. Sesonkituotteet ovat myös mahdollisuus keittiömestareillemme testata uusia juttuja, joista parhaimmat saattavat päästä vakituiselle listallemme. Toukokuun sesonkituotteet tulevat olemaan Ihana Papaijasalaatti, Parsa-avokadomaki sekä Äitienpäivämaki, jossa on avokadoa, tuorejuustoa, grillattua lohta, teriyaki-kastiketta ja kukkasia.

 (C) Julius Konttinen

(C) Julius Konttinen

Comebackit!

Ei kannata murehtia, vaikka oma suosikkisi sattuisikin poistumaan listalta. Suositut tuotteet tekevät comebackeja tasaisin väliajoin!

Viime isänpäivänä comebackin teki kaikkien faijojen lemppari, Machomaki! Pekonia, avokadoa ja BBQ-kastiketta. Kesäkuussa paluun tekee suuresti ikävöity Pelagomaki, jossa on tillihunnun alla kylmäsavulohta, valkosipulimajoneesia ja avokadoa. 

Suuri sushifani ja rakas ystävämme, WTD-bloggari Nata, on useasti maininnut omaksi lempparikseen Sinappisilakka-nigirin, joka väistyi listalta vähäisen kysynnän vuoksi. Itseäni harmittaa niin paljon etten päässyt sitä koskaan maistamaan, että olen nyt tehnyt systemaattista painostusta keittiön puolelle, jotta tämä supisuomalainen kesäherkku tekisi paluun ainakin hetkeksi, viimeistään silakkamarkkinoiden aikaan!

Kuulin myös huhua, että toinen suur-suosikki, eli Ceasarmaki, olisi jossain vaiheessa tämän vuoden aikana tekemässä paluuta. Salaattia, kurkkua, jättirapua, ceasar-kastiketta ja chili-seesaminsiemeniä.

WWF kalaopas

WWF on laatinut kalaoppaan, jonka tarkoituksena on auttaa meitä tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja kalatiskillä. Kalat on luokiteltu liikennevaloin niiden pyynnin ekologisen kestävyyden mukaan.

”Vuoden 2015 loppuun mennessä tavoitteenamme on luopua uhanalaisten kalojen käytöstä ja korvata ne uusilla kiinnostavilla tuotteilla", 

Andu on antanut vuonna 2012 ylläolevan kommentin liittyen WWF:n kalaoppaaseen ja nyt voimme ylpeänä kertoa, että tämä tavoite saavutettiin aikataulun mukaisesti. Luovuimme eettisistä syistä tonnikalan ja ankeriaan käytöstä ja valitsimme listalle kestävämpiä vaihtoehtoja.

Tonnikalaa - vihdoin!

Nyt voimme iloisina kertoa, että muutamat valikoiduilla pyyntimenetelmillä kalastetut tonnikala-lajit ovat nousseet WWF-kalaoppaan vihreälle listalle. 2.5. alkaen listalta löytyy Tuna nigiri, Tuna Sashimi sekä Spicy Tuna Maki, jossa on tonnikalan lisäksi kevätsipulia, spicy majoneesia, kevätsipulia ja chili-seesaminsiemeniä.

Sharing is caring!

Sushi maistuu parhaimmalta jaettuna! Tämän takia olemme muokanneet isoa lajitelmaamme niin, että nigireitä on kahdet jokaista. Lajitelmassa on 10kpl shakemakia, Stravocadox2, Grilled Hotate x2, Tuna x2 , Siika x2, Grilled Shake x2 ja Shake x2. Nam!

Biodynamite!

Viime syksynä päivitimme kaikkien Sushibar + Wine ravintoloiden viinilistat täysin luonnonmukaisiksi. Kaikki viinit tulevat persoonallisilta pientuottajilta ja ne ovat joko luomuja tai biodynaamisia.

Riesling-viikot!

Sushibar + Wine on toistamiseen mukana Riesling-viikoilla, jotka starttaavat Toukokuussa. Tarjolla on muutaman viikon ajan laajempi valikoima Rieslingiä! Mikä menisikään paremmin sen seurana kun parsa. Tästä syystä yksi paluun tekevistä sesonkirullista on parsamaki! Parsaa, tuorejuustoa, avokadoa, teriyaki-kastiketta ja seesaminsiemeniä.

Uusi menu Sushibar + Wine ravintoloissa 2.5.2017!