Andu avautuu pt2: London Calling

Ammattilainen osaa herättää sisäisen muusansa tarvittaessa.

Nuorena kukkona rap lyriikoita kirjoittaessani ruokin luovuuttani aamupäivän Weetabix + inspiroiva musiikki kombolla. Nykyään jos pitää terävöittää tulevaisuuden visiota, maistella ruokamaailman trendejä ja luoda jengifiilistä kannattaa hypätä lentokoneeseen. Kerran tuli muuten hypättyä myös lentokoneesta, mutta se on eri tarina.

Lontoosta on muodostunut meille vakiosoite kun pitää irrottautua arjesta. Ekan kerran tällä teemalla matkasimme sinne Matin kanssa 2008 hakemaan visioita Raku Ya:ta varten. Lontooseen oli juuri avattu mahtava Sake no Hana -ravintola ja sitähän piti lähteä benchmarkkaamaan. Hurjan kiva reissu jonka päätteeksi avulias lentokenttähenkilökunta kyseli olenko saanut turpaani - en ollut.

Tällä kertaa lähdimme vaimoni Hannan ja poikieni Elliotin ja Danielin kanssa reissuun huonosti levänneinä perjantai aamuna. Viikonlopun aikana teimme The Zetter Hotellista käsin empiirisiä kokeita Clerkenwellin ja Angelin alueen brunssi- ja aamiaistarjonnasta . Alue ei ole niin turistinen ja tämä näkyy myös ravintoloiden “autenttisuudessa”. Exmouth Market oli katu jonne palasimme monta kertaa ja siellä lemppariksemme nousi uusi Grind -ravintola jonka sunnuntaibrunssi oli raikkaudessaan kovasti meidän mieleemme. Perinteiset brittiaamiaiset kun tuppaavat olla rasvaisuudessaan vähän liikaa.

20170321_135822.jpg

Maanantaina mestoille saapui suht kattava OX + Story jengi: Matti, Teemu ja Markus, Oxin keittiömestari Nikke, apulaiskeittiömestari Janne, ravintolapäällikkö Tomppa sekä Storyn keittiöpäällikkö Joonas. Teemu ja Markus oli laatinut meille kolmepäiväisen teholistan ja tehnyt tarvittavat varaukset. Me asuttiin semitrendikkäästi Shoreditchin Ace Hotellissa, minkä erikoispiirre on aulan Public Office -konsepti - eli aula oli tuhdisti paikallisten friikkujen kansoittama. Sieltä oli sitten hyvä sinkoilla eri puolille kaupunkia.

 Matti, Storyn Joonas, Markus ja Minä

Matti, Storyn Joonas, Markus ja Minä

Peruskuvio näille päiville on myöhäinen aamiainen, kevyt lounas + päälounas, aperitiivit, kevytillallinen + pääillallinen ja palan painikkeeksi pari baaria. Kun oikein yrittää niin parissa päivässä ehtii kokea mielettömät määrät. Tiivis yhdessäolo inspiroivassa ympäristössä ja jatkuva asioiden palloittelu saa kyllä ihmeitä aikaan. Painokin nousee kivasti.

Paluumatkaan saatiin draamaa kun parlamenttitalon läheisyydessä terroristit iskivät ja muistuttivat maailman pahoinvoinnista. Satuimme olemaan hyvinkin lähellä tapahtumapaikkaa joka meille tosin näkyi vain liikenteen takkuamisena. Kuitenkin kertakaikkiaan valitettava ja järkyttävä tapahtuma. Puhuin asiasta Lontoossa asuvan siskoni kanssa joka totesi terrorismin uhan hyväksymisen valitettavasti kuuluvan suurkaupunkiasumiseen näinä päivinä. Stadissa on ihmisen kyllä hyvä asua.

Työn kannalta voidaan todeta, että loppu hyvin ja kaikki paremmin kuin ennen reissua, niinkuin pitääkin. Tästä on hyvä jatkaa Helsingin piristämistä.
 

-Andu

Tässä lopussa vielä pari vinkkiä reissultamme:

Viihtyisä aamiainen: Grind Clerkenwell
Yleellinen brunssi: Berners Tavern
Pitkä Lounas: Clove Club
Tunnelmallinen viinihetki: Compagnie des Vins Surnaturels
Eläväinen illallinen: Palomar
Majoitus: Henrietta Hotel joka avautuu huhtikuussa!