Andu avautuu pt1: Minä ja Matti

Tarina menee bout näin. Me tavattiin lukiota edeltävänä kesänä Matin kanssa Kikan kotibileissä Ruohiksessa. Otettiin tietenkin heti yhteen, mutta jo seuraavana päivänä hengattiin ja sen jälkeen ollaan oltu erottamattomia. Lukion jälkeen mä tein hiphop uraa Rähinän kanssa, mutta ajatukset harhaili jatkuvasti ravintola- ja kaupunkikulttuurin puolelle ja oli päivänselvää, että niitä hommia ei voisi tehdä kuin Sarkkisen kanssa. 2005 perustimme ensimmäisen yhteisen yrityksemme joka oli perusta sille kokonaisuudelle mikä nykyään tunnetaan nimellä We Are Group.

Pikakelaus tähän päivään.. We Are Group luottaa nimensä mukaisesti yhdessä tekemisen taikaan. Heti alusta lähtien olemme pyrkineet lyömään hynttyitä yhteen ihmisten kanssa jotka täydentävät meitä. Päivittäinen liiketoimintamme perustuu siihen, että meillä on ympärillä vastuuntuntoisia, visiönäärisiä ammattilaisia jotka pystyvät kantamaan vastuuta. Matti pitää huolen, että oikeat ihmiset ovat oikeilla paikoilla ja että heillä on henkiset ja fyysiset resurssit kunnossa. Itse puolestani keskityn siihen, että kehitämme ja laajennamme yritystämme jatkuvasti. On tärkeää muistaa, että tämän päivän onnistumiset mahdollistavat huomisen, piste.

Mielellämme olisimme Matin kanssa kuin paita ja peppu. Yritystoiminnan kasvaessa olemme kuitenkin joutuneet tehostamaan toimintaamme ja jakautumaan hoitamaan omien to do -listojen asioita. Viime vuonna kun työpöydällä oli OXin, Storyn ja Bar Cónin avaukset sekä Korttelin konsultointi ja kuratointityöt, puhumattakaan päivittäisen toiminnan pyörittämisestä ja kehittämisestä, ei meillä ollut juuri lainkaan aikaa toisillemme. Itse asiassa kun tämän vuoden alussa kertasimme viime vuotta totesimme olleemme kahdestaan kaksi kertaa: kerran tammikuussa 2 tuntia Kampin Espresso Housessa ja toisen kerran huhtikuussa parturin penkillä american shavella OXin auettua. Mulla oli ikävä Mattia.

En ymmärrä termiä yksityisyrittäjä. Koko aikuisikäni yrittäjänä toimineena en ole koskaan tehnyt mitään yksin, enkä toivottavasti tule tekemäänkään. “Kaksin aina kaunihimpi”, “The more the merrier” jne sopii minustä yrittäjälle sloganeina enemmän kuin hyvin. Itseään täydentävien kumppaneiden kanssa työnteko on yksinkertaisesti tehokkaampaa, hauskempaa ja tuloksekkaampaa. Erityisesti näkisin, että täällä pohjoisessa työnteosta tulisi lähtökohtaisesti nauttia enemmän. Viime vuonna lopetinkin eräät kokoukset joiden luterilainen tehokkuus oli vain niin tappavan tylsää, että päätin kohentaa elämänlaatuani ja järjestellä asiat eri tavalla.

Nyt me tehdään Matin kanssa töitä yhdessä joka keskiviikko aamupäivä. Olemme aloittaneet päivät avautumalla toisillemme eri hotelliaamiaisilla. Välillä sammutamme tulipaloja, välillä suunnittelemme tulevaisuutta ja välillä tehdään omia hommia sanomatta sanaakaan. Mitä ikinä duunataankaan on helvetin nättiä, että vieressä on kumppani jolle voi ehdottaa toinen toistaan tyhmempiä ideoita ja tietää, että dialogin kautta päädytään monesti jalostuneen ajatuksen toteutukseen. 

Summa summarum, sanotaan EI tylsyydelle ja KYLLÄ hommille hyvien ihmisten kanssa. Elämä on liian lyhyt mihinkään muuhun. Great success. 

-Andu