Annan tarina

Mistä kaikki alkoi

Anna on Uudenmaankadun Sushibar + Winen äitihahmo joka on pitänyt rakasta ravintolaamme kuin toisena vauvana.  Anna on ollut alusta asti mukana tekemässä UK:n Sushibarista sellaisen paikan, jonne asiakkaamme palaavat aina uudestaan ja uudestaan. Annan taival sushijengisä alkoi yli 7,5 vuotta sitten, kun UK:n Sushibaria vielä rempattiin. Matti, Sushibarin toinen omistajista tuli usein remppapäivän jälkeen lasilliselle viereiseen baariin, jossa Anna sattui olemaan baarimikkona. Annan kertoessa hymyillen tätä tarinaa, en yhtään yllättynyt kun kuulin, että tähän tilanteeseen liittyi Matti ja viinilasi. Lasillisen yhteydessä Matilla oli tapana jututtaa jo entuudestaan tuttua Annaa ja pyysi hänet lopulta tiimiinsä. Annalla oli ollut suunnitelmissa lopettaa kokonaan ravintola-alalla, mutta ei malttanut kieltäytyä Matin ja Andun työtarjouksesta. 7,5 vuotta myöhemmin Anna istuu UK:n Sushibarissa hieman haikeana, mutta erittäin onnellisena. Nyt on aika hyvästellä pitkä ja upea ravintolapäällikön ura ja siirtyä kohti omia unelmia, joita Sushibar + Wine on ollut vauhdittamassa.

Parasta täällä on ihmiset

On ollut ihanaa olla mukana alusta asti kehittämässä ensimmäistä Sushibar + Wine ravintolaa. Matti ja Andu on rakentanut siistin konseptin, jossa näkyy molempien intohimo. Olen saanut vapaat kädet toteuttaa myös omia ideoita ja se on ollut erityisen tärkeää ja tukenut opiskelua ja myöhemmin työtäni visualisena tuottajana. Sushi on ruokana visuaalinen ja on yksi niistä syistä miksi kiinnostuin jatkamaan ravintola-alalla.

Parasta täällä on ihmiset, työkavereista on tullut kuin toinen perhe. Myös vakioasiakkaista on tullut vuosien varrella tosi läheisiä, varmasti yksi haikeimmista asioista tulee olemaan lähdön jälkeen se, ettei tiedä miten heillä menee. Täältä on niin paljon iloisia tarinoita kerrottavana. Erään pariskunnan rakkaustarina on saanut alkunsa täältä. Ensin he istuivat erikseen sushilla ja huomasivat toisensa. He alkoivat käydä meillä treffeillä ja ovat nyt ihan oikea pariskunta. Olen päässyt myös seuraamaan, kun meidän asiakkaat ovat käyneet raskauden ajan meillä syömässä ja tuoneet vastasyntyneen vauvan mukanaan. Seitsemän vuoden aikana olen saanut seurata lapsen kasvua ja nähdä kun lapsi on lopulta oppinut myös itse syömään.  

Yritin kahden vuoden ajan sinnikkäästi saada luomustani listalle ja lopulta aloin myymään sitä listan ulkopuolelta. Vasta kun tarjoilijat muista meidän paikoista joutuivat soittamaan ohjeita sen valmistukseen niin pojat laittoivat annoksen listalle. Nyt se on meidän suosituin makirulla.
— Annabelle maki/ Kevyesti grillattua merilohta, avokadoa, kevätsipulia ja spicymajoneesia
  Annan muistilista miten erottautua työntekijänä   1. On tärkeää olla iloinen, empaattinen ja helposti lähestyttävä 2. Täytyy olla hyvä sydän ja työmoraali kohdillaan 3. Intohimo ja päämäärä elämässä, sillä pääse pitkälle 4. Asiakkaan puolesta tehdään kaikki ja sillä asenteella, että siinä onnistuu
Annan muistilista miten erottautua työntekijänä
1. On tärkeää olla iloinen, empaattinen ja helposti lähestyttävä
2. Täytyy olla hyvä sydän ja työmoraali kohdillaan
3. Intohimo ja päämäärä elämässä, sillä pääse pitkälle
4. Asiakkaan puolesta tehdään kaikki ja sillä asenteella, että siinä onnistuu

We Are Group vauva Boston
 

Myös minulle on tapahtunut matkan varrella ihania asioita, kuten Bostonin syntyminen 2011 kesäkuussa. En edes malttanut äitiyslomalla olla kotona, vaan kävin välillä Sushibarissa tekemässä tuurausvuoroja. Boston on alusti asti ollut We Are Group vauva ja aina mukana joka paikassa, välillä jopa auttamassa firman juhlissa. Monet ihmettelevät mistä Bostonin nimi tulee, se on hauska tarina. Bostonin isällä oli varpajaiset heti seuraavana päivänä kun pikku kaveri syntyi, eikä meillä ollut vielä nimeä tiedossa. Varpajaisiltana tuli Stanley Cupin ottelu, jonka Boston Bruins voitti. Siitä lähtien pikku poikamme oli meille Boston. Ei ollut helppoa saada nimilautakunnan hyväksyntää, mutta emme antaneet periksi, vasta kolmannella kerralla se meni läpi.

P3040346.jpg

Minne tie jatkuu seuraavaksi
 

Arki on ollut välillä todella hektistä kun on lapsi, somistus työt, ravintolapäällikön pesti ja jalkapalloileva poikaystävä niin elämä on aika minuutti aikataulua. Olen toiselta ammatilta visuaalinen tuottaja ja teen somistuksia eri yrityksille ja yksityisille asiakkaille. Sushibar + Winesta lähteminen on ollut elämäni vaikein päätös, niin paljon tätä rakastan. Olen kuitenkin päättänyt seurata unelmiani ja perustaa oman lifestyle-nettikaupan sekä jatkaa somistustöiden parissa.

Kurkistus Annan päivään

7.00 Herätyskello soi, soittoäänenä on Jose Gonzalesin Heartbeats, jonka tahtiin herään joka aamu. Käyn suihkussa, nappaan kahvin ja herätän Bostonin.

7.45 Lähtö tarhaan, jotta Boston ehtii sinne aamupalalle.      
                                                                                                     
8.30 Saavun Huiskulan kukkatukkuun, josta noudan tilaamani kukat asiakkaani häihin.

9.00 Siirtyminen Sushibariin toimistohommien pariin, ennen ravintolan avaamista.

11.00 Avaan ravintolan ovet ja toivotan asiakkaat tervetulleiksi.

15.00 Lounas loppuu ja käyn toimistolla vastaamassa asiakkaiden sähköposteihin ennen lähtöä.

16.00 Haen Bostonin tarhasta ja syömme matkalla, ennen Bostonin treenejä.

17.30 Alkaa Bostonin jalkapallotreenit Honka Areenalla

18.30 Treenien jälkeen matka jatkuu Sorsakiven kyläkaupankautta kotiin. Kotona askartelemme yhdessä, minä nimikortteja asiakkaan häihin ja Boston korttia kaverin syntymäpäiville.

20.00 Syömme iltapalaa, jonka jälkeen Boston menee kylpyyn, minä pesen samalla pyykkiä.

21.00 Iltasadun aika, jonka jälkeen Boston nukahtaa.

21.30 Nostan pyykit kuivumaan ja jatkan töiden parissa. Teen Sushibarin työvuorolistat, pesen lauantaipäivän maljakot, koristelen vieraskirjan häitä varten ja silitän lautasliinat. Samalla katsot lempiohjelmaani Sykettä.

23.45 Puhelimeni muistutus hälyttää, on aika mennä nukkumaan, jotta ehdin saada 7 tunnin yöunet.

7.00 On lauantaiaamu ja herätyskello soi. Keitän kupin kahvia ja sidon asiakkaan hääkukkakimpun valmiiksi. Toimitan kimpun hotellille ja lähden somistamaan hääpaikkaa.

Kiitos Matti ja Andu!

En tiedä edes mistä alottaisin. Teidän kaksikko on kyllä sellainen "timanttinen" (Matin sana) ja pysäyttämätön tehotiimi, jollaiseen tuskin enää törmään. Olette osoittaneet minulle sekä muille että kova työ todellakin palkitaan. Ihailen teidän tapaa asettaa päämäärä ja tavoite ja pyrkiä pääsemään näihin tavalla tai toisella. Olette opettaneet minulle niin paljon että kiitollisuuttani ei sanoiksi saa. 

Olen saanut kehittyä Sushibarissa ihmisenä ja esimiehenä. Olette aina tukeneet, luottaneet ja antaneet tarpeeksi tilaa kuitenkin olemalla läsnä, lähellä. Kiitos, että olette myös antaneet mun tehdä virheitä, pelkäämättä niitä. Näistä sitä parhaiten oppii. Teillä on maaginen taito, joka monelta ihmiseltä ja esimieheltä uupuu, ihmistuntemus. Asia mitä ei voi opetella, ettekä edes te opettaa ;)

Kiitos, että olette niin ihania! Nyt on sushimaman aika katkaista napanuora. 

Pelkkää lovee,
Anna

"Kaiken pystyy tekemään jos vaan itse haluaa"