Storyn jouluherkut

PC130784.jpg

Joulu on jo ovella ja moni varmasti pohtii mitä uutta voisi keksiä joulupöytään. Olemme koonneet tähän kolme ihanaa reseptiä Korttelin Storyn joulupöydästä. Mustaherukkasilli on raikas ja yllättävä lisä perinteisempien sillien joukkoon. Pehmeäksi keitetty, suussasulava vasikan kieli tarjoillaan vatkatun piparjuurikerman kanssa ja possun lavasta hitaasti haudutettu terriini saa kaveriksi pikkelöidyt kasvikset eli Piccalillyn. 

PC130818.jpg

Mustaherukkasilli

500g matjessillifileitä
500g pakastettuja mustaherukoita
350g hillosokeria
0,5 dl vettä

Keitä mustaherukat veden ja hillosokerin kanssa kattilassa noin 10min. Jäähdytä. Valuta ja viipaloi sillifileet ja sekoita hillon kanssa.

PC130845.jpg

Vasikan Kieli & Piparjuurikerma

1 kg vasikan kieltä
1 keltasipuli
1 porkkana
1 rosmariinin oksa
5 kokonaista mustapippuria
1/2 rkl suolaa
vettä

Huuhdo kielet ja laita pilkottujen kasvisten ja mausteiden kanssa kattilaan. Kaada vettä päälle sen verran, että kielet peittyvät. Keitä
hiljalleen kunnes kieli on pehmeää, noin 3-4 tuntia. Anna jäähtyä liemessä ja poista kielestä kalvo veitsen avulla. Älä jäähdytä liikaa, kalvo irtoaa lämpimästä kielestä helpommin. Jäähdytä ja viipaloi mahdollisimman ohueksi, mausta tarvittaessa oliiviöljyllä ja sormisuolall ja tarjoile piparjuurikerman kanssa.

Piparjuurikerma
2 prk smetanaa
piparjuuritahnaa
suolaa
pippuria

Vatkaa smetana kuohkeaksi ja mausta maun mukaan piparjuuritahnalla, suolalla ja pippurilla.

PC130802.jpg

Possuterriini & Piccalilly

1,5 kg luutonta possunlapaa
1 keltasipuli
1 porkkana
1 rosmariinin oksa
5 kokonaista mustapippuria
ripaus suolaa

2 liivatelehteä
2 sitruunan kuori ja mehu
3 rkl tuoretta rakuunaa
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa
2 rkl tuoretta meiramia
suolaa maun mukaan

Laita possunlapa reunalliseen uunivuokaan, pilko porkkana ja keltasipuli ja lisää muiden ainesten kanssa joukkoon. Lisää vettä sen verran että possunlapa peittyy ja kypsennä 90-asteisessa uunissa yön yli. Siivilöi liemi ja keitä kasaan kunnes kattilassa on jäljellä lientä noin 5 dl. Laita liivatteet kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon ja anna pehmetä noin 5 minuuttia. Lisää liivatteet liemen sekaan. Revi pehmeä possunlapa pieniksi paloiksi ja mausta sitruunan kuorella ja mehulla, hienonnetuilla yrteillä ja suolalla. huom! Kasaan keitetty liemi on suolaista. Painele revitty possu kelmulla vuorattuun terriini/leipävuokaan ja kaada hyytelöliemi päälle. Aseta terriini jääkaappiin, painon alle (maitopurkki tms) ja anna vetäytyä noin vuorokausi.Kumoa ja leikkaa annospaloiksi.

Piccalilli
2 kukkakaalia
1 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
3 punaista chiliä
1 punasipuli
Liemi
5 dl etikkaa
3 rkl kurkumaa
1 rkl currya
150 g sokeria
3 rkl suolaa
1 rkl korianterinsiemeniä
2 rkl sinapinsiemeniä
sitruunamehua
2 rkl suolaa


Revi kukkakaali pieniksi nupuiksi, leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan, kaavi siemenet pois ja viipaloi. Viipaloi myös porkkanat, chilit ja punasipulit ja lisää kaikki kasvikset lasipurkkiin. Kiehauta liemen ainekset ja kaada kasvisten päälle. Jäähdytä, sulje purkki kannella ja säilytä jääkaapissa.

Storyn joulupöytä on tarjolla Korttelin Storyssa 22.12 asti, ma-pe klo 11-14:30. Tervetuloa!

PC040273.jpg