5x Cócteles - ¿Si, Por Qué No?

PA201028.jpg

Bar Cónin cocktail-listalla dominoi raikkaan syksyiset maut; salvia, kaneli, appelsiini sekä päärynä. Voimakkaiden ja aromaattisten juomien kuten vermutin ja sherryn kanssa yhdistettynä, ne vievät ajatukset suoraan Espanjan aurinkoon. Cocktailit ovat tehty toimivaksi sekä ruokapöydässä että baarin puolella", kertoo Timo Jalkanen Bar Cónin tiskin takaa. Tässä listan viisi lempparia sekä tarinat niiden takaa.

P9260631.jpg
P9260565.jpg

PORQUÉNONI

basarana, lezarria, angostura bítterit

"Olimme Bar Cónin jengin kanssa Masia Can Tutusaus viinitalon tilalla ja sen viinituotannosta vastaavan Raimon Badell:in terassilla, viettämässä harvestin jälkeistä siestaa. Ilta alkoi kääntymään pikkutunneille ja pöytä alkoi täyttymään pulloista. Keksimme jossain vaiheessa yhdistää vermutin ja basaranan, koska Por Qué No?*

*Reissun slogan ¿Si, Por Qué No? tarkoittaa kyllä, miksi ei? Lause lähti liikkeelle siitä kun Ville sanoi, että espanjassa pärjää kahdella sanalla, =kyllä ja Por Qué No =miksi ei. Ensin vastataan kaikkeen Sí, ja jos keskustelukumppani näyttää hämmentyneeltä tokaistaan heti perään Por Qué No. Tästä muotoutui reissun inside-läppä joka käytiin vielä ikuistamassa ennen kotiinlähtöä ihoon, pikkukylän paikallisessa tatuointiliikkeessä. "
- Ville & Anna

PA200988.jpg

HISPANIAN CURE 

mezcal, xante, sitruuna, kaneli siirappi, chili, inkivääri

"Idea sai alkunsa viileistä syysilloista, kun mietin nautinnollista lääkettä tulevaan syysflunssaan. Juomassa yhdistyy savuinen sekä hedelmäinen maailma, parantava chilin tulisuus, kanelin mausteisuus ja inkivääri joka toimii superlääkkeenä, tervetuloa parantelemaan! "
-Tuomas"

P9260295.jpg

GOBE MARTINI

pisco, nordesia blanco, appelsiini bitteri

 "Oma lempiaperitiivini on helposti martini. Gobe Martinissa yhdistyy Latinalaisen Amerikan hedelmäisyys ja aurinkoisuus ikuiseen illallisklassikkoon. Laitoimme ginin tilalle chilestä tulevaa piscoa, ja niin cocktail-listamme sai uuden luottojuoman."
- Timo

P9260396.jpg

SALVATION

cointreau, siderit vodka, salvia siirappi, lime, appelsiini bitteri

"Tämä oli syksyisen illan kokeilu, asiakas halusi jotain raikasta ja kesäistä. Lähdin yhdistämään sitrusta ja salvian yrttisyyttä joista syntyi todella raikas ja fiilikset kesään vievä makuelämys"
- Tuomas

P9260458.jpg

CANELA Y PERA

txurrut blanco, aguardiente tostada, kaneli, päärynä

"Hyllyssämme oli pitkään Espanjan parhaan Albariño-tuottajan rypäle-tisleitä, eli orujoa ilman sen suurempaa huomiota. Näistä pulloista oli saatava jotain aikaan. Saman tarhan raikkaista rypäleistä tehdään yksi tämän hetken lempiviineistäni Zarate Albariño. Atlantilta puhaltava tuuli jättää jälkensä rypäleisiin ja muistuttaa tuoreudestaan, joka huikalla. Oruja toimi ensimmäisellä kokeilukerralla omien lapsuudesta kumpuavien lempparien - kanelin ja päärynän - kanssa. Cocktail toimii hyvin ruokapöydässä tai dinnerin jälkeen"
-Timo

¿Si, Por Qué No?

www.bar-con.fi