Storyn pannarit!

STORYN PANNARIT!


Näyttökuva 2017-11-15 kello 7.37.28.png

Miika Saksi: Stadiin tarvitaan mesta mist saa VÄHINTÄÄN aamusin pannukakkuja! Mielellään tietty 24/7. Voitteko tehä asialle jotain?
Anders Westerholm: Eiköhän me jotain keksitä!
Matti Sarkkinen: Storyssa on alkanut tänään tuotekehitys asian tiimoilta
Miika Saksi: Pistäkää koodia, kun niitä lettuja saa. Muistakaa, ettei mitään täysjyväsontaa, vaan kunnon aitoja, lihottavia ja epäterveellisiä, voilla ja siirapilla. Ja kaikki maholliset extratäytteet (ne maksaa enemmän jotka haluu enemmän).
Matti Sarkkinen: Miika, tuutko ens to klo.09 Storyyn testaamaan ja päättämään mikä pannukakku tulee meidän listalle? Ota joku pannukakku fiilistelijä mukaan.
Miika Saksi: DEAL! Nähään ens to 9.00 Storyssa.

Yllä oleva keskustelu käytiin meidän frendin, stadin jätkän Miika Saksen Facebook postauksessa 14. huhtikuuta 2016. Sitä seuraavana torstaiaamuna Kauppahallin Storyssa kokoontui arvovaltainen pannukakkufiilistelijä-porukka jolle kannettiin pöytä täyteen pannukakkuja. Voittaja, kuohkea piimäpannari joka nykyään kulkee nimellä Storyn pannarit tuli listalle sinä lauantaina jonka jälkeen siitä on tullut Storyn Instagrammatuin annos. Kiitokseksi siitä haluamme nyt paljastaa teille pannareiden ohjeen, niille aamuille kun ei vaan pääse kotoa liikkeelle ennen kuin pannarihimo iskee. Storyn pannarit tarjoillaan aina mascarponevaahdon ja sesongin lisukkeiden kera. Kesällä nautittiin marjoja, talvella kirsikkaa ja nyt syksyn ajan mausteista omenahilloketta. PS. Kokeile ensi kerralla pannarit pekonilla!


PB141123.jpg

Storyn pannarit, omenahilloke ja mascarponevaahto

Storyn pannukakut 4:lle

50g voisulaa
2 kpl munia
100g piimää
30g sokeria
160g vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
1,5tl leivinjauhetta
100g täysmaitoa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita munien rakenne rikki ja lisää voi, piimä ja sokeri. Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja suola keskenään ja lisää taikinaan kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi maito, niin saat taikinasta silkkisen tasaisen. Paista pannukakut voissa, miedolla lämmöllä kullanruskeiksi.

Omenahilloke

0,5 kg hapokasta (kotimaista) omenaa
150g taloussokeria
tilkka tummaa rommia
kanelitanko
100g hillosokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunan mehu

Karamellisoi taloussokeri kattilassa, lisää rommi, kuutioidut omenat ja kanelitanko. Lisää hillosokeri ja keittele miedolla lämmöllä noin 10 min, kunnes omenakuutiot ovat pehmenneet. Lisää lopuksi sitruuna.

Mascarponevaahto

200g mascarponea
150g kuohukermaa
1/2 appelsiinin kuori ja mehu

Vatkaa ainekset sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.


3 kriittistä vaihetta.

1. Raaka-aineiden lisäämisen järjestys on tärkeä, jotta taikinasta tulee tasainen ja kuohkea.
2. Omenahillokkeeseen saa paljon makua, kun sokerin karamellisoi - varo, sokeri palaa helposti pohjaan.
3. Pannareiden paistolämpötila on tärkeä, kärsivällisesti miedommassa lämmössä voissa paistettuna saat rapeat reunat.

Moikka Laura! 

Moi, mä oon Laura ja Korttelin Storyn aamiaisvastaava ja paistan viikon aikana jopa 50 annosta Storyn pannareita. Elämäni paras aamiainen oli Floridassa, ensimmäinen aamu meren rannalla, iso annos pannareita ja vaahterasiirappia sekä vadillinen hedelmiä. Pannarit maistuivat taivaalliselta. Ps. Storyn pannarit ovat vielä paremmat kuin nämä olivat. Syön arkiaamuisin jogurttia ja granolaa, sämpylän kinkulla ja paistetulla kananmunalla sekä kahvin maidolla. Viikonloppuaamuna nautin pekoniomeletin tai pannarit. Lempiannokseni valmistaa on omeletti: Hyvän omeletin paistaminen on haastavaa. Storyn kuohkea ja pehmeä omeletti valmistuu näin: kuumalle pannulle kaadetaan munamassa ja sitä liikutellaan jatkuvasti nuolijalla kunnes se on kypsä, sitten vaan täytteet sisälle ja taitetaan keskeltä.

PB141114.jpg

FACTS.
Storyn pannarit ovat wögäburgerin ohella yksi Storyn Instagrammatuin annos! Kiitos siitä ihanat pannarirakastajat.