GRRR x Sushibar + Wine: 1 vuosi & 5 näyttelyä

GRRR x Sushibar + Wine: 1 vuosi & 5 näyttelyä

Jokaista Sushibar + Wine ravintolan seinää koristaa taide joka heijastaa omaa kaupunginosaansa. Fredan Sushibar + Wine tekee yhteistyötä kuvitustoimisto Agent Pekan kanssa. "Agent Pekka on suomalaiselle kuvittajalle ponnahduslauta maailmalle ja suomalaisille brändeille mahdollisuus työskennellä kansainvälisten tähtien kanssa" Korjaamon Sushibar + Winen seiniä koristaa Kulttuuritehdas Korjaamon kuratoima valokuvanäyttely. Uudenmaankadun seinällä on viisi kertaa vuodessa vaihtuva näyttely yhteistyössä Aalto -yliopiston Taideteollisen korkeakoulun graafisen suunnittelun opiskelijoiden kanssa.

Andu avautuu pt7: Sushia Barcelonasta Uudenmaankadulle

HKA_1841.jpg

Kävi näin. Meillä oli Etelärannassa laadukas Raku Ya ravintola jonka sushit saivat asiakkailta kehuja, eikä syyttä. Näimme erityistä vaivaa tuotteen tuoreuden varmistamiseksi ja käytimme vain parhaita mahdollisia raaka-aineita. Lisäksi tiimissämme oli Suomen ehdottomasti kovimpia kalanleikkaajia. Emme kuitenkaan halunneet laajentaa Rakun aukioloaikoja lounaalle ja muutenkin halusimme ihmisten tilaavan myös lämpimän keittiön tuotteitamme.

Samoihin aikoihin mä vietin yhä enenemissä määrin aikaa Barcelonassa ja tutustuin paikallisiin ravitsemusliikkeisiin antaumuksella. Eräänä päivänä menin suositusten perusteella erääseen sushiraflaan Gracian kaupunginosaan. Alue oli silloin vielä kuin paikallisten oma pikku kylä kaupungin yläosissa. Löysin mestan ja astuin sisään ravintolaan joka oli sisustukseltaan kuin kulunut bodega jossa nyt vaan satuttiin tarjoilemaan helvetin hyvää sushia. 

Olin suoraan sanoen aluksi ihan kysymysmerkkinä siellä. Paikan ruoka ja sisustus ei mun mielestä kohdannut millään tavalla, kunnes tajusin mihin paikan suosio perustui. He olivat tehneet lokaali kuluttajalle sisäänkäynnin mahdollisimman helpoksi. Siinä missä sushi saattoi silloin vielä olla katalaanille hieman eksoottista, niin jännitystä lievensi tuttu sisustustyyli kylminen halogeenivaloineen ja loosseineen.

Muistan innostuneen puhelinsoittoni Matille “Mitäs jos tehtäisiin näin: tehdään meille luonnollinen tyylikäs skandinaavinen sisustus ja myydään siellä kaupungin tuoreinta sushia”! Matti hiffas heti ja niin ymmärsi myös Artek ja Marimekko jotka hyppäsivät siltä istumalta yhteistyökumppaneiksemme. Suunnittelutiimiä täydennettiin vielä supergraafikkolupaus Johannes Ekholmilla, sisustusarkkitehti Eliisa Korpijärvellä ja Sushibarin kuosi tilattiin tietenkin Barcelonan tutulta Pietari Postilta. Sushibar rupesi toden teolla hahmottumaan. Mikä meidän versiossa on nerokkaampaa kuin Barcan esikuvassa oli se, että suomalainen ja japanilainen estetiikka on hyvin lähellä toisiaan joten mielestämme sisustus ja ruoka kohtasivat meillä paremmin.

Uudenmaankatu

Lokaatio löytyi vihdoin kovamaineiselta Uudenmaankadulta ja kun joulukuun ensimmäinen päivä 2009 avasimme ovet, niin suureksi iloksemme siellä odotti 10 metrin jono. Meno oli kovaa ja pysyimme kuin pysyimmekin vauhdissa mukana ja siitä eteenpäin Uudenmaankadun Sushibar on ollut We Are Groupin henkinen sydän. 

Freda

Halusimme avata hyväksi todetulle konseptille uuden osoitteen ja alle vuoden sisään löysimmekin lokaation Fredan torilta. Tässä vaiheessa konseptia täydennettiin pientilaviineillä ja nimi muutettiin lopulliseen muotoonsa Sushibar + Wine. Ei ainakaan tarvitse kenenkään ihmetellä, että mitä ton nimisessä ravintolassa oikein myydään? Samalla aloitimme hedelmällisen yhteistyön WWF:n kanssa ja olimme ensimmäisiä luopumaan uhanalaisista eläimistä kuten tonnikala ja ankerias. Ylpeänä myymme vain sertifioituja kaloja jotka on kalastettu fiksusti terveistä kalakannoista. 

Kokeilimme myös jossain vaiheessa siipiämme Linnanmäellä Kattilaksi ristityssä food courtissa, jossa saimme kunnian olla Michelin tähti sikermän keskellä. Luovuimme kuitenkin lokaatiosta kahden kesän jälkeen kun kysyntä ja tarjonta ei kohdannut odotetulla tavalla. Sääli, koska siinä oli oikein mukava idea takana tehdä Lintsistä uusi kaupunginosa mikä houkuttelisi myös lokaaleja syömään.

Korjaamo

Kulttuuritehdas Korjaamo oli meille mukava avaus missä pääsimme kovasti arvostamaamme ympäristöön tuomaan kortemme kekoon. Tie osoittautui kuitenkin kiviseksi kun vuokranantajamme ajautui yrityssaneeraukseen ja meidän niskaan rapsahti kokoomme nähden megalomaaniset luottotappiot. Päätimme kuitenkin hakata päätä Korjaamon seinään ja punnertaa sieltä ylös. Hyvä näin, koska alun hankaluuksien jälkeen olemme viihtyneet Töölössä erittäin hyvin ja esim leffateatterin ilmestyminen naapuriksemme ei tietenkään ole haitannut ollenkaan.

Nyt on mahtava hetki käsillä. Olemme vihdoin allekirjoittaneet vuokrasopimuksen uudelle Sushibar + Wine ravintolalle Helsingin keskustaan. Energian ja kokemuksen määrä kun suunnittelemme on uskomatonta. Tämä on todellinen HAPPY PROJECT isoilla kirjaimilla. Lupaamme jatkaa samaan malliin ja tehdä kaikkemme asiakkaidemme eteen. Tällä innostuksen määrällä ei voi tulla keskinkertaista. 

FullSizeRender 34.jpg

Meet Pomeliina

Meet Pomeliina

Viime perjantaina We Are Groupin perhe kasvoi taas yhdellä kun jengiimme liittyi Pomeliina.
Pomeliina on meidän uusi in-house graafikko, kuvittaja, valo- ja videokuvaaja - supermimmi joka jakaa työhuoneen Kian kanssa. Meidän kahden mimmin viestintätoimisto We Are PR on We Are Groupin pikkusisko joka pitää huolen siitä että te rakkaat helsinkiläiset pysytte ajantasalla siitä mitä kaupungilla tapahtuu.

WAG Kesäpäivä!

Kesapaiva-iso.jpg

Viime sunnuntaina kerättiin koko We Are Groupin porukka yhteen, viettämään kesäpäivää. Meidän satapäinen jengi kokoontui ensin Vanhan Kauppahallin Storyn terassille nostamaan malja kuluneelle vuodelle josta suunnattiin kahdella bussilla kohti Porvoon Emäsalossa sijaitsevaa Seikkailulaaksoa. Määränpää sekä päivän ohjelma oli yllätys kaikille osallistujille ja bussissa käytiin kovaa spekulaatiota siitä minne meidän katras on matkalla. Perillä odotti 10-rastin tehtävärata jota lähdettiin suorittamaan 10 joukkueen voimin. Tehtävärasteilla kasattiin pelastuslautta jolla käytiin pulahtamassa meressä, hiihdettiin parina, ammuttiin värikuulaaseella ja jousipyssyllä, ratkottiin pulmia silmät sidottuna sekä heitettiin kirvestä. Saunaan ja paljuun pulahti pari tuntisen seikkailun jälkeen iloinen ja kaikkensa antanut porukka. Ilta päätettiin illallisella, bileillä sekä tunnin bussimatkan päätteeksi tietenkin jatkoilla.

wearegroup-3.jpg

Kiitos jengille mahtavasta päivästä. Raskas duuni vaatii raskaat huvit ja me kaikki ollaan kyllä ehdottomasti paahdettu pää kolmantena jalkana koko kesän läpi. Kuten yrityksemme nimikin viittaa, meillä We Are Groupilla on yhteinen missio: tehdä ympäristöstämme nautittavampi. Huippujengillä on hyvä jatkaa kohti kaikkien aikojen syksyä.

/ Andu & Matti

Kesapaiva-42.jpg

Super iso kiitos kesäpäivän onnistumisesta mun järkkärikaverille Piialle, tehopakkaus-somistaja Annalle sekä huippukuvaaja Meri-Kaislalle. Sekä tietenkin meidän mahtaville bosseille, Andulle, Matille, Tonille, Teemulle ja Markukselle.

/ Kia

Mintulla maustettua kurkkukeittoa ja sumacilla marinoituja katkarapuja

Söin maanantaina Ravintola OX:in lounaalla tämän taivaallisen kuohkean kurkkukeiton jossa oli raikasta pikkelöityä kurkkua sekä mausteisia katkarapuja. Tämä viileä keitto sopii loistavasti rapujuhlien alkuruuaksi ja kun valmistelut aloitetaan jo edeltävänä päivänä niin juhlien alla valmisteluun menee vaan muutama hetki. OX:in keittiömestari Janne suostui paljastamaan minulle keiton reseptin, ettehän kerro että jaoin sen tänne blogiin ;)

2 x After Work Helsingissä

2 x After Work Helsingissä

Oletko käynyt Italiassa ja saanut kokea heidän paikallisen aperitivon? Niin mekin. Mikä olisi parempaa kun työpäivän jälkeen ennen dinneriä tai kotiaskareiden pariin menemistä tavata ystäviä, nauttia lasi tai kaksi hyvää viiniä sekä napostella herkkuja ja vielä ehtiä kotiin hyvissä ajoin ennen kymppiuutisten alkamista. Viinibaari Vin-Vinin rakastettu joka keskiviikkoinen Aperitivo palaa kesätauolta tänään 16.8.  Konsepti on yksinkertainen, tilaa lasi viiniä niin me tarjoamme pitkältä tiskiltämme tarkoin valikoituja herkkuja artesaanitoimittajilta Bravo Gourmetilta, Patisserie Teemulta ja Markukselta sekä Ravintola Storylta.

Andu avautuu pt6: Ravintola ei ole ikinä valmis

Andu avautuu pt6: Ravintola ei ole ikinä valmis

Uuden ravintolan avaus vaatii unelman ja lukemattomat määrät suunnittelutyötä. Parhaimmillaan siihen kulminoituu ammattimaisen ja visionäärisen porukan kollektiivinen osaaminen ja kokemus joka resonoi täydellisesti kaupungin tarpeiden ja piilotettujen potentiaalien kanssa. Lopputulos on valtava määrä positiivista energiaa. Kuitenkin vähintäänkin yhtä maagista on se mitä tapahtuu avaamisen jälkeen, eli kuinka ravintola onnistuu pitämään itsensä relevanttina. Tämä on se todellinen taitolaji.